×
Teknologi

Snart kan et Mastercard læse dit fingeraftryk

Du kan allerede i dag slippe for at indtaste din PIN-kode, når du betaler med dankort eller kreditkort, hvis beløbet er på under 200 kroner, og kortet er udstyret med kontaktløs funktion. Men i fremtiden kan PIN-koderne blive helt afskaffet og erstattet af såkaldt biometrisk sikkerhedskontrol – læs: en fingeraftryksscanner!

I stedet for at indtaste de fire cifre, som vi alligevel har svært ved at huske, kommer man altså i stedet til at skulle placere sin finger på en lille scanner, der er bygget ind i kreditkortet. Og det kan komme til at ske allerede i år, for Mastercard er allerede i fuld gang med at teste systemet i Sydafrika, skriver Engadget, som har prøvet det nye biometriske kreditkort i praksis.

Den biometriske betaling går meget hurtigere

Særligt opsigtsvækkende er det, hvor hurtigt en betaling går med det nye system, skriver journalisten. Men det skyldes, at selve autorisationen sker i kortet og ikke skal vente på en forbindelse til banken.

Biometrisk Mastercard
Pressefoto

Om Mastercards biometriske kort kommer til Danmark afhænger selvfølgelig af, om der er danske banker, som ønsker at tilbyde løsningen til deres kunder. Det er også i givet fald banken, der ville skulle sørge for at tage kundernes fingeraftryk og producere kortene.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.