×
AnmeldelseHovedtelefonerSoundbarsTophistorie

Sonos rammer plet – Sonos Ace anmeldelse

Efter knapt to uger i selskab med Sonos Ace står det lysende klart, at de er blandt de bedste hovedtelefoner i prisklassen lige nu.

Så ankom det sandelig – det mest hypede og ventede produkt fra Sonos nogensinde. I mindst fem år har rygterne svirret om et sæt Sonos-hovedtelefoner, der skulle fungere sømløst på både wifi og Bluetooth. Nu er ventetiden ovre – Sonos Ace sættes til salg i denne uge. Jeg har haft dem til test den seneste uge tid, og der er naturligvis både godt og skidt nyt.

Den dårlige nyhed er, at Sonos Ace ikke kan koble sig på Sonos-netværket via wifi. Den gode nyhed er, at de kan noget meget bedre – i hvert fald, hvis du allerede er købt ind på Sonos-økosystemet.

Som sådan kan de ses som et traditionelt sæt Bluetooth-hovedtelefoner. Prismæssigt lægger de sig mellem to meget populære alternativer, nemlig Apple AirPods Max og Sony WH-1000XM5. Ligesom disse kobles Ace til mobiltelefon via Bluetooth. Og ligesom disse kan der på featurelisten sættes kryds ved både aktiv støjdæmpning (ANC) med ‘Aware Mode‘ og lang batterilevetid. Op til 30 timer med ANC slået til. Og ligesom Apples hovedtelefoner kan Ace håndtere Dolby Atmos musik (omsluttende lyd). Det eneste, der egentlig mangler, er en IP-certificering. De bør ikke bruges i regnvejr.

Læs vores anmeldelser af Apple AirPods Max og Sony WH-1000XM5.

Sød musik opstår sammen med en soundbar

Men hovedtelefonerne har også det specielle Sonos-krydderi, der gør dem vældigt interessante for os, der har et Sonos-system derhjemme. Eller mere specifikt: Har en nyere Sonos-soundbar herhjemme. I stedet for at koble sig på wifi, som var det vi alle havde forventet (jeg havde i hvert fald), kobler Sonos Ace sig nemlig sammen med føromtalte soundbar, der så kan sende lyd til hovedtelefonerne.

Det lyder måske knudret, men det åbner for en helt speciel mulighed. Biograflyd i hovedtelefonerne. Hvis du vil undgå at genere husets øvrige beboere med høje lyde, når du ser en film, kan du “beame” lyden fra surroundhøjttalerne direkte over i hovedtelefonerne. Inklusive Dolby Atmos surround-effekter.

Sonos Ace
Når Sonos Ace og Sonos Arc mødes, opstår der magi og sød musik.

Sonos kalder funktionen for “Swap” og den kan aktiveres både fra Sonos app’en og direkte fra hovedtelefonerne. Der er en dedikeret knap til formålet. Så snart swap er aktiveret, forsvinder lyden fra surroundhøjttalerne, så du kan se videre uden at vække husets beboere. Det er altså smart.

En yderligere smart detalje er muligheden for at aktivere dynamisk hovedsporing. Så vil lyden i Sonos Ace altid synes at komme fra det sted, dine surroundhøjttalere er placeret, selv om du bevæger hovedet eller læner dig frem efter popcorn. Jeg er vild med den funktion. Den fuldender surroundoplevelsen og fjerner følelsen af, at man sidder i en boble med hovedtelefoner på.

Og nej, jeg oplevede utroligt nok ingen “lag” eller forsinkelser mellem lyd og billede. Det ville straks bryde illusionen.

Alternativ uden kompromis

En anden ting der “bryder boblen” er den indbyggede Aware Mode, der slipper udefrakommende lyde ind i hovedtelefonene. Din bedre halvdel skal altså ikke vifte med arme og ben for at få din opmærksomhed, selv om du sidder med hovedtelefonere på. Du kan snildt høre andre tale. Nåja, og Aware Mode kan naturligvis også deaktiveres, hvis man foretrækker det.

Selvklart er Dolby Atmos surroundoplevelsen i hovedtelefonerne ikke lige så overbevisende som fra soundbar, baghøjttalere og subwoofer. Men den kommer rigtig tæt på. Så tæt på, at det er et alternativ, hvor man ikke føler, man går på kompromis. Jeg har faktisk flere gange valgt at bruge Ace, når jeg så film, selv om jeg var helt alene hjemme. Så kan jeg vist ikke komme med en bedre anbefaling.

Musikken flyder fra højre og venstre

Hvordan fungerer Sonos Ace så som et sæt “almindelige” hovedtelefoner uden soundbar-trylleri? Kort sagt: Fænomenalt. Der er som nævnt en batterilevetid der er oppe blandt bedste – 30 timer med ANC aktiveret. Men lyden er også i topklasse. Jeg har lavet A-B sammenligning med de 700 kroner dyrere B&O Beoplay HX og Ace har bestemt intet at skamme sig over. Tværtimod.

Selv om Ace formår at levere både dyb bas og glasklar diskant, så fremstår det samlede lydbillede utrolig homogent.

Har du, ligesom jeg, adgang til Apple Music (eller en anden tjeneste der tilbyder musik, der er mixet i Dolby Atmos), kan du se frem til en endnu bedre oplevelse. Der er godt nok kun en enkelt højttaler til hvert øre, men Ace formår at få det til at lyde som om der er adskillige. I nummeret Praise the Lord af Breland sidder klaverspilleren altså helt oppe til venstre, mens fyren der klapper sidder i den anden ende af lokalet. Og midt mellem står så sangeren.

Klassiske test-numre som Brothers In Arms med Dire Straits står også smukt, ligesom What Was I Made For? (Billie Eilish) aldrig har lydt bedre i mine ører.

Læg dertil at den aktive støjdæmpning fungerer fuldt tilfredsstillende. Jeg havde mulighed for at teste det af under en flyvetur til Barcelona og fik lukket både flyets motor og et par støjende unger ude, så jeg kunne nyde musikken uden gener. Et tryk på indholdsknappen på højre kop bryder hurtigt isolationen, så man kan høre omgivelserne igen. I øvrigt den samme knap, der med et langt tryk aktiver Swap, når du er i nærheden af din soundbar.

De små detaljer …

En detalje, jeg bliver nødt til at fremhæve, er Bluetooth-forbindelsen mellem Sonos Ace og mobiltelefonen (i mit tilfælde iPhone 15 Pro). Den er helt utrolig stærk! Jeg måtte simpelthen forlade lejligheden, lukke en branddør og gå en etage ned før forbindelsen begyndte at hakke. Hverken badeværelsesfliser, glas eller lejlighedens betonvægge kunne drille. Det er jeg imponeret over.

En anden detalje er, at de to dele der er mest udsat for slid, nemlig de to skumpuder på kopperne, kan skiftes. Der kan bestilles et nyt sæt fra Sonos-hjemmesiden formedelst 359 kroner, når de medfølgende er slidt ned. Ørepuderne monteres og holdes fast på Ace ved hjælp af små magneter. Puderne er nemme at udskifte, men de falder ikke af for et godt ord. Et problem jeg har hørt flere ejere af AirPods Max, der har samme funktionalitet, brokke sig over.

Til opkald er der et enkelt lille hik. Personen i den anden ende sagde, at han ikke bemærkede, at jeg ikke talte direkte i telefonen. Men min lyd – altså hans stemme – var en smule vag både i lyd og volumen. Om det skyldes hans telefon ved jeg ikke, men det mistænker jeg.

iNPUT mener …

“Jamen har du da slet ikke noget at brokke dig over?” Jeg vil være ærlig at sige, at jeg skal lede. En ting er, at Sonos har været alt for optimistiske i forhold til sin app, som Ace er afhængig af. Som mangen en Sonos-ejer har oplevet i den sidste måned, er den smækfyldt med fejl. Således også i forhold til Sonos Ace, men det er heldigvis kun visuelt og går ikke ud over funktionaliteten. Man mødes af sære kodelinjer i stedet for reel tekst, både under opsætning og under opdatering.

Sonos Ace
Skærmbilleder fra app’en. Bemærk kodestrengen på skærmen yderst til højre.

Der er heller ikke mulighed for at skippe numre direkte på hovedtelefonerne, det kræver at man hiver telefonen frem. Men det er altså efter min mening bagateller i det store billede. App’en opdateres løbende og den manglende skip-funktion kan jeg snildt leve med.

Sonos Ace får en samlet bedømmelse på lidt over fire stjerner og kan altså varmt anbefales. Men har du allerede en Sonos-soundbar kan du lægge en stjerne mere til bedømmelsen.

Efter min mening er Ace DE bedste hovedtelefoner på markedet, hvis man i forvejen er dykket ned i Sonos-havet. Der er simpelthen ikke noget bedre alternativ. Basta.

Er der et område, du ikke synes jeg er dykket nok ned i, så spørg endelig via kommentarfeltet nedenfor. Jeg sidder klar ved tasterne for at svare på specifikke spørgsmål!

Sonos Ace

Design
Betjening
Lydkvalitet
Funktioner
Pris

3.699 kr.

Sonos gør en imponerende entre med sine hovedtelefoner, der kun har meget få og små fejl. De største anbefalinger herfra, hvad enten du har Sonos i forvejen eller ej.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.