×
GadgetsTophistorie

Sony introducerer ny flagskibstelefon: Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI er den seneste flagskibstelefon fra den japanske tech-gigant, med fokus på kamera, skærm og lydoplevelse.

Sony har netop introduceret deres seneste flagskibstelefon, nemlig Xperia 1 VI.

Som noget nyt har Sony skrottet den ellers velkendte 4K-skærm på Xperia 1-modellerne. Nu lyder den på et 6,5″ FHD+ display, hvor skærmformatet samtidig er 19.5:9, kontra det tidligere (meget aflange) ultrawide-format, 21:9.

Sony har desuden formået at øge lysstyrken med op til 50% kontra forgængeren og displayet er nu af LTPO-typen. Dette giver en variabel opdateringsfrekvens fra 1-120Hz.

Drivkraften i Sony Xperia 1 VI er dette års flagskibsprocessor fra Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3, sammenkoblet med 12 GB RAM.

Forbedrede kameraer og lydoplevelse

Hovedkameraet er på 48 MP, hvilket er udstyret med et Exmor T-objektiv med Zeiss-optik. Brændvidden spænder fra 24 mm til 48 mm. Der er også et 12 MP ultrawide-kamera ombord, samt et telefoto-objektiv med kontinuerlig optisk zoom fra 3.5x-7.1x. Telefoto-kameraet kan desuden skyde makrobilleder helt ned til 4 cm fra motivet.

Som nogle af de få producenter, holder Sony fortsat fast i 3,5mm jackstikket, som ydermere har fået opgraderet kredsløbet for endnu bedre lyd. Derudover har Xperia 1 VI også forbedrede stereo-højtalere.

Pris og lancering

Xperia 1 VI får en vejledende pris på 9.999 kr. (256 GB) og lander på markedet den 9. juni. Forudbestiller man telefonen inden den 9. juni, får man desuden et par WH-1000XM5 høretelefoner med i prisen.

Læs også: OpenAI klar med ChatGPT-4o

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.