Pixel
Home

Sony og Nikon laver fælles platform for intelligente kameraer

Wifi-kameraer bliver måske snart en del nemmere at arbejde med. Sony, Nikon og tre andre firmaer er gået sammen om at skabe en fælles platform for wifi-kameraer, så kameraerne kan arbejde sammen uden problemer. Det betyder, at du vil kunne se videobilleder fra kameraer fra forskellige producenter i samme brugerflade.

NICE, Network of Intelligent Camera Ecosystem, vil definere en stribe specifikationer, som de forskellige kameraproducenter kan bruge i sine kameraer, så optagelserne vil kunne splittes i scener, indexeres, gøres søgbare og gemmes i skyen.

Det vil gøre det en hel del nemmere at programmere en app, der virker med flere typer kameraer. For eksempel et system til genkendelse af objekter på tværs af kameramodeller.

Ud over Sony og Nikon består alliancen af Foxconn (der bl.a. producerer iPhone, red.), Scenera og Wistron; virksomheder der leverer både sensorer, processorer og software. NICE-gruppen forventer at de første kameraer, baseret på specifikationerne, kommer i butikkerne i løbet af 2019.

Det bliver interessant om flere producenter melder sig til – i særdeleshed markedsledere som Nest, Amazon og Netgear.

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.