Fremtidens Hjem

Sony og Nikon laver fælles platform for intelligente kameraer

Wifi-kameraer bliver måske snart en del nemmere at arbejde med. Sony, Nikon og tre andre firmaer er gået sammen om at skabe en fælles platform for wifi-kameraer, så kameraerne kan arbejde sammen uden problemer. Det betyder, at du vil kunne se videobilleder fra kameraer fra forskellige producenter i samme brugerflade.

NICE, Network of Intelligent Camera Ecosystem, vil definere en stribe specifikationer, som de forskellige kameraproducenter kan bruge i sine kameraer, så optagelserne vil kunne splittes i scener, indexeres, gøres søgbare og gemmes i skyen.

Det vil gøre det en hel del nemmere at programmere en app, der virker med flere typer kameraer. For eksempel et system til genkendelse af objekter på tværs af kameramodeller.

Ud over Sony og Nikon består alliancen af Foxconn (der bl.a. producerer iPhone, red.), Scenera og Wistron; virksomheder der leverer både sensorer, processorer og software. NICE-gruppen forventer at de første kameraer, baseret på specifikationerne, kommer i butikkerne i løbet af 2019.

Det bliver interessant om flere producenter melder sig til – i særdeleshed markedsledere som Nest, Amazon og Netgear.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.