×
Gadgets

Tip: Spot den dårlige iPhone 7 inden du køber

Det er åbenbart ikke alle iPhone 7-modeller, der er skabt ens. Tværtimod viser en række tests, at modellerne med 32 gigabyte lagerplads er markant langsommere end de større modeller med 128 og 264 gigabyte. Samtidig har nogle af modellerne markant ringere 4G-stabilitet end andre. Nedenfor kan du læse, hvordan du spotter de “dårlige” modeller.

Sløv lagerplads

Ifølge tests foretaget af GSMArena og Unbox Therapy er 32-gigabyte modellerne udrustet med langsommere lagerplads end de dyrere 128 og 264 gigabyte modeller. I en Unbox Therapy-test under læsning fra lagerpladsen var 32GB-udgaven 200Mbps langsommere end de større udgaver, men da hastigheden generelt er høj er det ikke noget der vil mærkes i dagligt brug.

Værre ser det ud, når der skrives til lageret – når der f.eks. gemmes billeder, video og apps. iPhone 7 med 128GB skrev til lageret med en hastighed på 341Mbps mens 32GB-modellen med en hastighed på bare 42Mbps var otte gange langsommere. GSMArena nåede tilsvarende resultater.

Dårligt modem

Hvad de færreste ved er, at der findes to forskellige versioner af iPhone 7/7 Plus; den ene har et modem fra Qualcomm, som i de sidste fem år har leveret modems til iPhones, mens den anden er udrustet med et modem fra Intel. Og det er den sidstnævnte, der giver problemer.

Ifølge en test, der er lavet af Cellular Insights er der nemlig stor forskel på ydelsen på de to modems. Ikke alene er iPhone 7-modeller med Qualcomms modem mere stabile på mobilnetværket, de er også i gennemsnit 30 procent hurtigere end modellerne med Intels modem. I grelle tilfælde op til 75 procent hurtigere.

Sådan tjekker du din iPhone 7

Det er ret simpelt at tjekke, om din iPhone 7 eller iPhone 7 Plus er en af de mindre gode modeller. Det kræver bare et kig på modelnummeret, der står anført bag på telefonen med små bogstaver.

Modelnumrene A1160 og A1661 er ustyret med det gode Qualcomm-modem.
Modelnumrene A1778 og A1784 er udstyret med det mindre gode Intel-modem.

Har du en iPhone 7 med 32 gigabyte lagerplads og modelnummer A1778 eller A1784 har du altså “trukket nitten”.

Hverken Apple eller Intel har kommenteret på beskyldningerne.

Vil du have flere nyheder som denne ind på dit Facebook-feed, så giv iNPUTs Facebook-side et Like!

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.