×
Teknologi

Spotify fjerner “White Power” musik

Begivenhederne i Charlottesville, Virginia, har fået en hel del følger for nynazister og højrenationalister online. Flere store tjenester slår nu aktivt ned på højreradikale hjemmesider og sociale medier. Og nu er Spotify også gået ind i kampen imod højrenationalisterne.

Fjerner 37 bands

Musiktjenesten har besluttet at fjerne al musik af 37 navngivne bands der er kendt for at støtte “White Power” bevægelsen i USA. Nogle af bands’ene er allerede fjernet fra tjenesten, andre bliver det formentlig ganske snart. Hvilke bands der præcist er tale om er blevet fjernet vides endnu ikke.

Blog afslørede nationalisterne

Det var en post på sitet Digitalmusicnews.com der identificerede de 37 bands. Faktisk var der allerede fokus på bands’ene tilbage i 2014, hvor Southern Poverty Law Center gjorde opmærksom på en lang liste af “White Power” bands på Spotify. Dengang gjorde tjenesten ikke noget ud af listen – men efter Charlottesville har en talsmand for musiktjenesten udtalt at “ulovligt indhold eller materiale der er hadefuldt eller tilskynder til vold på grund af race, religion, seksuel overbevisning eller tilsvarende vil ikke blive tolereret af os.” Efterfølgende er Spotify altså begyndt at fjerne materialet.

Følgende bands blev identificeret på Spotify inden de i går begyndte at “rydde op”:

Ad Hominem

Baker’s Dozen
Battlecry
Blood Red Eagle
Broadsword

Chauves Pourris
Condemned 84

Dark Fury

Freikorps

Geimhre
Grand Belial’s Key
Granulosum

Kamaedzitca
Ken McLellan
Kill, Baby… Kill!
Kolovrat

Legion of St. George
Legittima Offesa

Prussian Blue

Ravens Wing

Seges Findere
Selbstmord
Skinfull
Skull Head
Standarte

The Spear of Longinus
Tattooed Mother Fuckers
Thunderbolt

White Knuckle Driver

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.