StreamingTophistorie

Spotify har lydbøger i sigte

De revolutionerede musikbranchen, så kastede de sig over podcasts og nu peger rygterne på at Spotify har lydbøger i sigte som det næste.

Lydbøger virker som det oplagte næste skridt efter at Spotify har sat sig tungt på både musik- og podcaststreaming. På et investormøde forleden fremlagde Spotify-ledelsen planen om at lade (lyd)bogbranchen være det næste skridt.

På det møde udtalte Daniel Ek, CEO og stifter; “Vi tror på at lydbøger i dets mange former vil være en massiv mulighed. Ligesom vi gjorde i forhold til podcasting, så deltager vi kun i kampen for at vinde”. Det fortæller The Verge.

Hvordan modellen skal skæres, hvis lydbøger skal indlemmes i Spotifys abonnementsstruktur er ikke endeligt. Ek gav dog udtryk for at nogle lydbøger vil være gratis og fremium-modellen (gratis adgang mod reklamer) vil være i spil. Dawn Ostroff, indholds- og reklamechef hos Spotify slog fast at, “vi kigger ind i at tilføje reklamefinansiering i lydbøger”.

Læs også: Spotify Tap på vej til Apple CarPlay

Spotify er ikke just kendt for at aflønne kunstnerne på tjenesten med store summer, så bogbranchen må sandsynligvis vente i spænding på næste træk fra Spotify. Lydbøger har historisk set hovedsageligt været solgt enkeltvis ved blandt andre Apple, Google og Amazon i deres respektive lydbogsbutikker. Men også dedikerede streamingtjenester som Mofibo og Chapter har været toneangivende på lydbogsmarkedet herhjemme.

Spotify opkøbte sidste år firmaet Findaway i en handel der endnu afventer endelig godkendelse. Findaway specialiserede sig i netop lydbogsdistribution og produktion. I den forbindelse var udmeldingen fra Spotify at det var et skridt i retningen mod at blive tjenesten, hvor al slags underholdning i lydform kan konsumeres.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.