GadgetsTophistorie

Spotify lancerer DJ baseret på kunstig intelligens

Spotify har løftet sløret for AI DJ. En personlig DJ baseret på din musiksmag, der drives af kunstig intelligens.

Spotify kunne forleden løfte sløret for musiktjenestens seneste funktion. Nemlig en personlig DJ, der på klassisk vis introducerer musikken. Men baseret på kunstig intelligens.

Funktionen bliver tilgængelig for Premium-medlemmer og er foreløbigt udrullet i USA og Canada. Vi håber den snart når vores breddegrader også.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med Spotify DJ har du en radiokanal der er skræddersyet til din musiksmag. Spotify benytter OpenAI til at drive funktionen. Og ja, det er dem med ChatGPT, som fornyligt bestod en lægeeksamen på egen hånd. Derudover har musikgiganten koblet sine musikeksperter på tjenesten, så dens viden kan øges, hvor det måtte blive nødvendigt.

Når funktionen aktiveres, så tager DJ’en et kig på din lyttehistorik. På baggrund heraf kan den hive det der hit frem, som du lyttede igen og igen, i sommeren 2014. Samtidig er den i stand til at fortælle om de enkelte numre og genrer.

Skulle den hive noget frem, som du helst springer over, så er der en dertil indrettet knap. Spotify opfordrer til at bruge muligheden, så den kunstige intelligens bliver klogere på din musiksmag.

Spotify købte virksomheden Sonantic tidligere, der kan genskabe stemmer via kunstig intelligens. Med det har de skabt DJ’ens stemme baseret på Xavier “X” Jernigan, som er Head of Cultural Partnerships hos Spotify.

Der er ikke sat en tidshorisont på udvidelsen til øvrige lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.