×
ElbilerTophistorie

Stor elektrisk kineser på vej mod Danmark

Elbilproducenten Maxus etablerer sig i Danmark og den første personbil, Maxus Euniq MPV, kommer til landet efter sommerferien.

I hælene på Aiways og MG kommer endnu et kinesiske elbilsmærke til Danmark, nemlig Maxus. Bilmærket er et helejet datterselskab af SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), der producerer syv millioner biler årligt. Det gør selskabet til Kinas største – og verdens syvende – største bilproducent.

I første omgang lanceres varebilerne Maxus EV80 og e-Deliver 3, men i en pressemeddelelse lover den danske country manager, at den første personbil, Euniq MPV, kommer efter sommerferien.

– Alle, der er aktive inden for bilindustrien, er opmærksomme på, at benzin- og dieseloperationer ubønhørligt er ved at blive udskiftet, men indtil videre er emissionsfrie biler et marginalt fænomen for de få, der har råd, siger Steffen Vilstrup, der er country manager for Maxus.

Han har tidligere fungeret som regionschef for Fiat Chrysler Automobiles, FCA, i Danmark.

– Biler på el har betydet en systemændring i bilindustrien. Nye spillere kommer nu ind på det danske marked og tager markedsandele fra de allerede etablerede bilproducenter. Jeg tror, Maxus har gode muligheder for, at etablere sig på det danske marked, ikke mindst om nogle måneder, hvor vi kommer med vores personbiler. Det bliver spændende at tage del i denne rejse og jeg vil gerne bidrage med min erfaring fra den ”gamle verden”, til den nye klimavenlige æra i bilbranchen, siger Steffen Vilstrup.

Den officielle danske pris er endnu ikke offentliggjort, men Maxus har været etableret i Norge siden 2018. Her er Maxus Euniq MPV allerede til salg for 399.900 norske kroner, hvilket svarer til 275.000 kroner inden danske afgifter. Her er data på bilen:

Motor130 KW / 177 HK
Topfart160 km/t
Batteripakke52,5 kWh
Rækkevidde (WLTP)325 km
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.