fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Elektrisk SUV fra MG kommer til Danmark om få uger

Nu er der kommet præcis dato på den kinesisk producerede elektriske SUV, der skal genetablere legendariske MG på det danske marked.

Som vi kunne fortælle allerede sidste år, genopstår legendariske MG på det danske marked med en eldrevet SUV – og nu er der endelig kommet dato på. MG ZS EV, som den hedder, kan købes i Danmark allerede om 42 dage – i juni måned. Det afsløres af en countdown på firmaets hjemmeside.

MG ZS EV er fysisk på størrelse med den populære Nissan Qashqai og har en batteripakke på 44,5 kWh, hvilket giver bilen en rækkevidde på op til 263 kilometer på en opladning. Det er ikke just imponerende, men prisen på bilen skulle være tilsvarende lav. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desværre er der endnu ikke offentliggjort en dansk pris, men i England sælges den billigste variant for det, der svarer til 180.000 danske kroner.

To udstyrsvarianter

Bilen kommer til Danmark i to varianter – Comfort og Luxury. Så vidt vi kan afkode er drivlinjen ens på de to varianter, mens mængden af ekstraudstyr varierer. Eksempelvis har Luxury-udgaven bakkamera, Blind vinkel assisent og Rear Cross Traffic Assist. Ingen af udgaverne er i øvrigt godkendt til trailer.

Motoren er på 105 kW, hvilket giver bilen 142 hestekræfter og mulighed for at accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på 8,2 sekunder. Tophastigheden er dog begrænset til 140 km/t. Batteriet kan hurtiglades med 50 kW, så det kan nå 80 procent kapacitet på 45 minutter. Ladestikket er placeret bag bilens logo på fronten.

I lang tid så det ellers ud til, at Aiways U5 ville blive den første kinesisk producerede elbil på det danske marked. Firmaet er klar til introducere sin Aiways U5 SUV i Danmark til august. Men MG overhaler altså indenom. Angiveligt har den danske importør, Nellemann Gruppen, “fundet” tilgængelige eksemplarer af MG ZS EV på et centrallager i Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button