GadgetsTophistorie

Stor vækst: Xiaomi overhaler Apple i Europa

Ifølge en ny analyse, har Xiaomi overhalet Apple på markedsandelen i Europa. Xiaomi indtager derfor andenpladsen på det europæiske marked.

Analysefirmaet Canalys (via. Weibo), har fremlagt tal for smartphonemarkedet i Europa, i første kvartal 2021. Tallene viser, at Xiaomi har overhalet Apple i Europa. Det kinesiske smartphone-brand indtager derfor en andenplads. Samsung sidder dog solidt på toppen, med en markedsandel på 35%. Mere specifikt lyder det, at Xiaomi tilegner sig en andel på 23% af det europæiske marked, sammenlignet med Apples andel 19%. Xiaomi havde desuden en massiv vækst det seneste års tid på 85% i Europa, sammenlignet med Apples årlige vækst på kun 22%.
Oppo indtager desuden en fjerdeplads, med en årlig vækst på hele 153%. Huawei falder derfor ned på en femteplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stort salg af billige smartphones

Xiaomi er et relativt nyt brand i Europa, hvor de satser stort på billige low-end og mellemklasse-smartphones. Apple har som bekendt, haft tilstedeværelse i Europa i over et årti nu, og de holder sig stort set til de dyrere premium-smartphones. Xiaomis store fremgang på det europæiske marked, skyldes primært salget af mange budgetorienterede smartphones, der oftest er billigere end konkurrenterne.

Ser vi udelukkende på tallene for det vestlige Europa, er det tydeligt at se, at Østeuropa står for en stor del af Xiaomis salg. I Vesteuropa ligger Xiaomi nemlig på en tredjeplads, bag Apple og Samsung.

Huawei i fortsat frit fald

Grundet de amerikanske sanktioner, er Huawei fortsat i frit fald, hvor de nu kun har en markedsandel på 3% i Europa. I det sidste års tid, har Huawei desuden haft en negativ vækst på 81%. Kort sagt ser det altså ikke godt ud for Huawei, og det er svært at forestille sig, at Huawei igen kan få fremgang så længe sanktionerne står på.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Læs også: Nu er det slut: Samsung Galaxy S8 får ikke flere opdateringer

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.