GamingTophistorie

Svenske techpionerer skal levere teknologi til PlayStation VR2

Sony har valgt en svensk virksomhed til at levere eyetracking til det kommende PlayStation VR2 headset.

Når PlayStation VR2 rammer butikshylderne, bliver det med avanceret svensk teknologi ombord. Sony har nemlig valgt virksomheden Tobii, der er aktiv inden for øjenstyring, som leverandør til det nye VR2-headset. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Ifølge Tobii vil indtægterne fra handlen udgøre mere end ti procent af virksomhedens samlede omsætning i 2022.

– PlayStation VR2 vil sætte nye standarder for virtual reality og hjælpe millioner af mennesker rundt om i verden med at få mulighed for at opleve styrken ved ​​eyetracking. Vores partnerskab med Sony Interactive Entertainment er yderligere et bevis på, at Tobii kan levere verdensførende teknologi og banebrydende løsninger i store mængder, siger Anand Srivatsa, administrerende direktør for Tobii.

Websitet Engadget har tidligere testet selskabets eyetracking-teknologi og roser den i høje vendinger:

“At prøve Tobiis teknologi i bare 30 minutter har allerede ødelagt min oplevelse for ethvert VR-headset uden det. Det vil jeg kalde en succes.”

Tobii blev grundlagt i 2001 og udvikler teknologi til øjensporing og øjenkontrol. Virksomheden er opdelt i to afdelinger: Tobii Pro (eye tracking til forskning og kommercielt brug) og Tobii Tech (der beskæftiger sig med blandt andet vr og gaming). De har mere end 60 medarbejdere.

Oprindeligt skulle PlayStation VR2 være lanceret til efteråret, men seneste rygter hævder, at headsettet er skudt til 2023. Den primære grund til den rygtede udskydelse, siges at være grundet den fortsatte mangel på PlayStation 5-konsoller.

Via
Ny Teknik
Kilde
Pressemeddelelse
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.