ElbilerTophistorie

Taxaselskab bygger stort, åbent ladenetværk

Clever, Eon og de andre får konkurrence. Det grønne taxaselskab Viggo er gået i gang med opbygge et stort, åbent netværk af lynladestandere.

Endnu en spiller har meldt sig på banen i forhold til ladenetværk, nemlig det grønne taxaselskab Viggo, der har startet det nye energiselskab, ViggoEnergy. Selskabet er i gang med at etablere Skandinaviens største lynladenetværk for taxikørsel, fortæller de.

Det er især for at sikre hurtig adgang til lynladere for Viggos egne chauffører, og for at gøre det nemmere for virksomheder at have adgang til grøn taxikørsel. Men da lynladerne kan bruges af alle, er det også med henblik på at gøre det nemmere for danskerne at køre i elbil.

De nye planer er mere ambitiøse end dem, der blev meldt ud i starten af året, hvor Viggo fortalte, at de ville opsætte 16 lynladepunkter på tre lokationer i Danmark. Første stop på Viggos lynlade-rejse er Lautrupparken i Ballerup, der er et af Danmarks største erhvervsområder.

– Vi glæder os til at komme til Ballerup og er helt sikre på, at vi kan få etableret et rigtig godt partnerskab med det lokale erhvervsliv. Der er mange klimabevidste virksomheder i området, så vi tænker, der er mulighed for et godt match, siger Kenneth Herschel.

Ud over de fire ladepunkter i Ballerup er ViggoEnergy i gang med at opstille flere lynladere. Der vil yderligere blive sat ti ladepunkter op i løbet af 2021 på mere centrale placeringer i København og Aarhus, og antallet af ladepunkter udvides løbende, lover Viggo.

Det bliver interessant at følge med i, hvor hurtigt ViggoEnergy har tænkt sig at udvide netværket – og hvad målet i sidste ende er. Det melder historien nemlig ikke noget om.

ViggoEnergys lynladere kan lade to elbiler på samme tid med en effekt på 150 kW hver. For at benytte dig af lynladerne skal du downloade ViggoEnergy-app’en og følge instruktionerne. Der er ingen binding, og det kræver ikke månedligt abonnement. I  hele Store Bededagsferien kan du lade gratis på lynladerne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.