×
ElbilerGadgets

Telia kobler de danske biler på nettet

Omdan din bil til en smartcar med kørende wifi-hotspot og få en masse smarte funktioner med i hatten, med Telia Sense Car løsningen, der er blevet lanceret i dag. Løsningen virker i alle biler der er mindre end 15 år gamle.

Telia Sense Car er en dongle, der nemt monteres i bilens OBD-port. Donglen har både GPS, Bluetooth og trådløst internet – og den opretter automatisk et wifi-netværk som kan tilgås af bilens passagerer; altså f.eks. ungerne, når de skal underholdes på vej sydpå i sommerferien.

Kørebog og tyverialarm

Far (og mor) vil også kunne få glæde af en række andre muligheder, som Telia Sense Car giver. Takket være indbyggede sensorer og GPS-chip, kan tjenesten føre automatisk kørebog, ligesom den kan advare, hvis bilen udsættes for hærværk, indbrud – eller hvis den bevæger sig uden for det område, hvor den er parkeret.

Al kommunikation foregår via Telia Sense-app’en, der kan hentes til iPhone og Android. Den leverer også alskens statisik om din kørsel.

Parkerings- og vejhjælp

Ud over egne tjenester har Telia indgået aftaler med en række eksterne partnere, der leverer nye muligheder; smidig og smart parkering med Easy Park, forsikringsmæssige fordele med Alka Forsikring og vejhjælpsløsninger fra Viking Assistance.

De tre partnertjenester fungerer ved lanceringen og det er meningen, at der løbende skal tilføjes nye samarbejdspartnere.

“Potentielt er dette den største opgradering af den samlede danske bilpark nogensinde. Vi har bygget en platform, der kan digitalisere danskernes biler, og som principielt kan udvides i det uendelige. Så hvis nogen har en god idé til en service eller ydelse, der kan gøre det mere sikkert, praktisk eller sjovere at være bilist, skal man ikke holde sig tilbage,” siger Telias administrende direktør Morten Bentzen.

Prisen for Telia Sense Car er 1.195 kroner for donglen. Dertil et dataabonnement, der koster 99 kroner om måneden inklusive 20 gigabyte data (5 gigabyte, hvis man kører uden for landets grænser).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.