GadgetsTophistorie

Telia vil [også] sælge brugte telefoner

Under brandet Næsten Ny vil Telia gå ind på det efterhånden ret fyldte marked for brugte mobiltelefoner.

Telia træder nu længere ned ad den grønne sti med sit “Næsten Ny”-initiativ, der tilbyder brugte mobiltelefoner. Teleselskabet har allerede Telia Recycle og har også investeret i firmaet Swappie, der også lever af at istandsætte og sælge brugte mobiltelefoner.

De “næsten nye” telefoner sættes til salg på teleselskabets webshop, på lige fod med fabriksnye mobiltelefoner. Inden de rammer Næsten Ny-webshoppen har de dog gennemgået et kvalitetstjek, hvor telefonen også nulstulles og hukommelsen slettes, oplyses det. Heldigvis.

Kvalitetstjekket sikrer også, at mobilerne er i så god stand, at der følger 12 måneders garanti og 24 måneders reklamationsret med. Det er samme vilkår som ved køb af en helt ny telefon.

Mange om buddet

Ud over at Telia nu vil konkurrere mod sin egen investering, nemlig Swappie, går de ind på et marked, hvor der er mange om buddet. Bluecity, refurbed.dk, Greenmind.dk og remarket.dk er blot et par af de konkurrenter, der også tilbyder brugte telefoner til danskerne.

Hos Næsten Ny sælges der dog udelukkende såkaldte ‘Grade B’-telefoner. Det betyder, at mobilen har en god stand og eventuelt kun enkelte ridser, som man ikke lægger mærke til ved brug.

Telia fortæller, at markedspriserne for brugte telefoner varierer og derfor gør priserne på Næsten Ny mobilerne det også. Men alt afhængig af model vil der typisk være 20-50 procent at spare ift. nyprisen.

I skrivende stund er der bare fem telefoner på hylden – alle iPhones. Eksempelvis kan man erhverve sig en brugt iPhone 12 Pro for 5.649 kroner.

Næsten Ny kan besøges her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.