fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Nu dropper Tesla bitcoin – for miljøets skyld

Tesla vil i stedet undersøge muligheden for andre, mere miljøvenlige kryptovalutaer, fortæller Elon Musk i et af sine tweet.

Der var jubel i krypto-kredse, da Tesla i marts måned åbnede op for betaling med bitcoin. Glæden var dog kort, for Elon Musk har nu meddelt, at initiativet bliver sat på pause – for miljøets skyld. I et tweet siger Musk, at kryptovalutaer som bitcoin har mange fordele, men at de miljømæssige omkostninger ved bitcoin ganske enkelt er for høje i øjeblikket.

Netop de enorme mængder energi, der bruges på at udvinde bitcoins har skabt debat i takt med at kryptovalutaen bliver mere og mere populær. Det anslås, at der lige nu bruges lige så meget elektricitet på at mine Bitcoins, som der bruges elektricitet i Argentina. Ifølge analyser fra University of Cambridge bruger Bitcoin-netværket årligt mere end 121 terawatt-timer, TWh, hvilket vil placere netværket i top 30 over de største elforbrugere i verden, hvis det var et land.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Analysen bakkes op af Digiconomist, der hævder, at det årlige CO2-aftryk fra udvinding af bitcoins er sammenligneligt med Singapores årlige CO2-aftryk.

Musk skriver også, at Tesla vil stoppe med at handle med sine bitcoins og i stedet bruge dem til transaktioner, når det engang bliver mere forsvarligt for miljøet at udvinde bitcoins. Under sidste månes regnskabsfremlæggelse fortalte Musk, at Tesla har fået et overskud på mere end 100 millioner dollars alene ved at handle med bitcoins.

Musk er dog ikke helt færdig med kryptovaluta. Han skriver videre, at han vil undersøge andre kryptovalutaer, der kræver mindre energi.

Elon Musks tweet har haft en betydelig indflydelse på Bitcoin-priserne: 365 milliarder dollars blev udslettet fra markedet på grund af prisfaldet på kryptovalutaen, fortæller CNBC.

Back to top button