×
ElbilerTophistorie

Tesla-ejere er muligvis på kant med loven

En Tesla er udstyret med kameraer hele vejen rundt, der kan filme hærværk, ulykker og lignende. Men det kan være på kant med loven.

Den såkaldte Sentry-mode på Teslas biler, benytter kameraerne rundt på bilen, til at dokumentere eventuelle ulykker, hærværk og tyveri.

Men FDM’s magasin Motor kan fortælle, at ejerne uforvarent måske bryder loven, når de benytter funktionen.

Bilen overvåger både under kørsel, men også når bilen holder stille. Tilbage i 2021 blev Sentry-systemet opdateret, således at ejeren af bilen også kan tilgå kameraerne direkte i den tilhørende Tesla-app. Med den funktion kan ejeren se hvad der sker omkring deres Tesla. Optagelserne gemmes på en USB-stick i bilen og sendes således ikke til Tesla.

Se Teslas præsentation af Sentry Mode i videoen her

Men det er den funktion, der måske kan få ejerne i fedtefadet, i følge FDM. Loven foreskriver nemlig at man som privatperson ikke må overvåge “gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel”.

“Udviklingen inden for kamerateknologi i moderne biler går hurtigt – og nok også hurtigere, end lovgivningen har kunnet følge med til”, siger chefkonsulent i FDM Dennis Lange til FDM’s medlemsmagasin, Motor.

Der er derfor indgivet en databekymring til Datatilsynet. Den er dog sendt videre til Holland, da det er her Teslas europæiske hovedkontor har sæde. Det er derfor myndighederne i Holland, som skal afgøre om funktionen er på kant med EU’s GDPR-reglement.

“For forbrugeren er det under alle omstændigheder afgørende, at man kan regne med, at det udstyr, bilen leveres med, også kan benyttes lovligt, og hvis der er begrænsninger i denne mulighed, at forbrugeren bliver informeret klart og tydeligt om, under hvilke omstændigheder udstyret ikke må benyttes”, siger Dennis Lange til Motor.

Tesla er blevet spurgt til deres holdning og svaret er ganske klart; det er brugernes ansvar at sørge for at de overholder den lokale lovgivning.

Via
FDM
Kilde
Finans.dk
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.