×
ElbilerTophistorie

Tesla-forhandlere får dumpekarakter

Danske Tesla-ejere er svært tilfredse med deres biler, men de giver både forhandlere og værksteder dumpekarakter i en årlig FDM-undersøgelse.

Forenede Danske Motorejere, FDM, har netop udgivet Årets Autoindex, hvor medlemmerne vurderer tilfredsheden med 23 forskellige bilmærker, baseret på fire forskellige parametre. Tesla er for første gang med på listen og selv om Tesla-ejerne knuselsker deres biler, så får Tesla-forhandlere og -værksteder decideret dumpekarakter.

Tesla er stormet ind på listen på en flot sjetteplads – og bedømt på bilens kvalitet alene ville Tesla ligge på en fjerdeplads, hvilket må siges at være ret imponerende. Loyaliteten er også i top. Desværre trækker to sidste parametre ned, nemlig Forhandleren og Værkstedet. De vurderes helt nede i bunden som henholdsvis nr. 23 og 22 i delundersøgelserne, skriver FDM.

– Ulempen med Tesla er, at organisationen slet ikke kan følge med det flotte bilsalg. Den kan ikke løfte opgaven med de mange kunder, der næsten ikke er i kontakt med en forhandler, men køber bilen på nettet. Hvis der kommer fejl på bilen, er der lange ventetider på at få den repareret, og det er utilfredsstillende. Folk, der er vant til at købe dyre biler, er også vant til en god service, men Tesla skuffer på det punkt og sco­rer derfor så lavt i AutoIndex, for­klarer Motors biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen.

Til Finans.dk forklarer kommunikationsansvarlig for Tesla i Norden, Maria Lantz, at Tesla i de seneste måneder har halveret ventetiden på serviceaftaler ved hjælp af nye centre i Hillerød og Vejle. 

– Vi arbejder kontinuerligt med at forbedre alle dele af kundeoplevelsen og vil naturligvis undersøge, om Autoindex har relevante forslag til, hvad vi kan optimere, siger Maria Lantz til avisen.

Den samlede tilfredshed med bilmærkerne er en sum af fire kategorier, der vægtes således: Bilens kvalitet (40%), forhandleren (20%), værkstedet (20%) og loyalitet (20%). Hele 23.000 bilejere har deltaget med besvarelser til undersøgelsen.

BMW og Mercedes-Benz topper listen, mens Citroën, Mitusbishi og Fiat indtager de tre dumpepladser i bunden. Her er årets top 10:

#BilmærkeScoreProcent
1BMW9200,0
2Mercedes-Benz9080,5
3Volvo906-0,3
4Toyota9030,5
5Audi8880,4
6Tesla888
7Volkswagen8841,2
8Skoda8821,1
9Honda8810,6
10Mazda8701,6
Kilde: FDM
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.