Elbiler

Tesla snart klar med nyt batteri: længere rækkevidde for meget færre penge

Tesla har en ny teknologi i støbeskeen, der kan gøre elbilerne konkurrencedygtige på prisen

Der er formentlig to store forhindringer for elbilernes endelige, folkelige gennembrud: Prisen på bilerne og rækkevidden. Men begge dele har Tesla en plan for, og den er nu blevet afsløret, skriver electrek.

Det er faktisk Tesla selv, der ad flere omgange har bekræftet, at de arbejder på at bygge deres egne batterier – formentlig helt udenom samarbejdspartneren Panasonic, som ellers tidligere har været helt nødvendig for Tesla. Ifølge rygter er Tesla allerede begyndt at bygge batterierne på en separat produktionslinje på deres fabrik i Fremont, USA. Projektet, som Tesla har døbt “Roadrunner”, har potentialet til at revolutionere elbilsindustrien og eventuelt øge Teslas i forvejen betydelige forspring.

Meget billigere batterier

Problemet med de dyre batterier har været en hæmsko for bilproducenterne i årevis, også for Tesla. Selv den billigste elbil koster væsentligt mere end den tilsvarende model med en benzin- eller dieselmotor. Men med den nye elektrode teknologi, som blandt andet er blevet til via et køb af batteriproducenten Maxwell, kan elbilsproducenten lave batterier hvor en kilowatttime koster under 100 dollars. Det er flere gange spået til at være lige nøjagtigt det prispunkt, hvor man vil kunne bygge biler der kan konkurrere på prisen med deres ikke-elektriske søskende. Hvis det samtidig lykkedes for Tesla at tilføje ekstra kapacitet til batterierne uden at gøre bilerne meget tungere – ja, så er det svært at se, hvordan benzin- og dieselbiler skal blive ved med at være et reelt alternativ til elbilerne.

Produktion i stor skala

Der findes faktisk flere forskellige teknologier der kan være gode bud på fremtidens batteriteknologier – blandt andet er den såkaldte Solid State teknologi under udvikling. Men i modsætning til Teslas Roadrunner projekt, så er der stadig flere år til vi ser de første biler på vejene med Solid State batterier – det bedste gæt lyder lige nu på 2025. Derfor vil det være et enormt skridt frem for både Tesla og sekundært de andre elbilsproducenter, der formentlig også vil nyde godt af den nye teknologi.

Elon Musk har presset på for at få den nye teknologi klar til april, hvor Tesla vil vise det frem til “battery investor day”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.