×
ElbilerTophistorie

Tesla Model 3 Performance er endelig lanceret

Fra 0 til 100 på bare 3,1 sekunder, en tophastighed på 262 km/t og et prisskilt på 440.000 kroner. Model 3 Performance kan nu bestilles.

Ikke engang to døgn efter at priserne på Model 3 blev sænket endnu engang har Tesla lanceret den længe ventede Model 3 Performance. En udgave, der har været fraværende siden Highland-opdateringen sidste år.

Ifølge Tesla agerer den nye Model 3 Performance som “en alsidig sportsvogn, der leverer både på åbne veje og på racerbaner”. Den har nye elektriske motorer, der leverer tilsammen 460 heste og giver den en acceleration fra 0 til 100 km/t på bare 3,1 sekunder. Mere end 1,4 sekunder hurtigere end Model 3 Long Range.

Den har fået en helt ny kalibrering af drivlinjen, ligesom man som fører kan tilpasse manøvreringsbalance, stabilitetskontrol og regenerativ bremsning. Den har også fået en ny adaptiv affjedring – og så har den en tophastighed på 262 km/t.

Ikke sært, at Tesla har følt, at ny-designede sportssæder var nødvendige i den nye Performance. I øvrigt har bilens chassis fået øget strukturel stivhed, så de ekstra muskler kan håndteres.

Rækkevidden er anslået til at være 528 WLTP-kilometer. Altså længere end baghjulsudgaven, men kortere end Long Range udgaven (henholdsvis 513 og 629 kilometer).

Model 3 Performance kan allerede i dag forudbestilles på Teslas danske hjemmeside. Der er anslået levering allerede i slutningen af maj måned / starten af juni. Prisen er på 440.090 kroner, hvilket er 54.000 kroner dyrere end Long Range-udgaven.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.