Elbiler

Tesla Model 3 udnævnt til den sikreste bil i Europa

Engelsk organisation hævder, at Tesla Model 3 er en af de sikreste biler i Europa – i særdeleshed når det handler om at undgå kollisioner.

Her er et argument mere, hvis lillemor skal overtales til en Tesla Model 3; den engelske nonprofit-organisation Thatcham Research hævder, at den elektriske sedan er en af de mest sikre biler, man kan købe – specielt når det handler om at undgå kollisioner. Ikke alene har bilen scoret fem stjerner i Euro NCAP, den fremhæves også i forhold til de øvrige femstjernede biler for sin ”banebrydende teknologi til at undgå kollisioner”.

I crashtests i den nye runde af NCAP-testen, European New Car Assessment Programme, scorede Model 3 96 procent i sin evne til at sikre voksne. Den fik 86 procent for at holde børn sikre og 74 procent får sin håndtering af ”sårbare trafikanter” såsom gående og cyklister. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tesla har historisk fået høje scorer i sikkerhedstests og det er der flere gode grunde til. Fraværet af en stor motorblok gør det muligt for Elon Musks ingeniører at gøre bilens front god som ”krølle zone”. Batteriet, der ligger langs bilen gulv, forbedrer bilens stivhed og holder tyngdepunktet lavt, så risikoen for at rulle rundt er lav.

Men det, der virkelig får Tesla Model 3 til at skille sig ud i testen, er ikke evnen til at modstå tæsk. Det er evnen til helt at undgå kollisioner. Af de seks biler der scorede fem stjerner i Euro NCAP er Model 3 den eneste, der fik en ”safety assist” score på over 80 procent. Model 3 fik faktisk 94 procent – hvilket er den højeste score der nogen sinde er givet i den kategori. 

Ud over Tesla Model 3 scorede biler fra Citroën DS, Kia, Mercedes-Benz og Škoda fem stjerner i Euro NCAP. Læs vores anmeldelse af Tesla Model 3.

Back to top button