Pixel
Transport

Tesla: Vi har verdens mest avancerede computer til selvkørende biler klar næste år

Næste år får alle Tesla ejere en opdateret computer der gør bilen helt selvkørende installeret i deres biler

Teslas Elon Musk har ikke været tilbageholdende med løfterne til ejere af de elektriske biler: I 2019 bliver de 100% selvkørende. Til det formål har Tesla udviklet deres Autopilot software, som med version 3.0 får evnerne til at køre bilen helt fra A til B uden indblanding fra føreren. Men software alene kan ikke gøre det.

Udvikler avanceret chip

Et vigtigt krav til en computer i en selvkørende bil er, at den er hurtig i opfattelsen. Den nuværende computer i alle Teslaer fra 2016 og frem er udstyret med Nvidia chips, der leverer 200 FPS (Frames per second eller billeder i sekundet). Den nye chip Tesla selv har udviklet er derimod i stand til at opfatte verden med det ti-dobbelte: 2000 FPS. Dermed vil den kunne reagere væsentlig hurtigere end tidligere.

Bliver gratis for eksisterende kunder

Den nye chip, der er 3. generation, er bygget internt i Tesla og derfor skræddersyet til netop selvkørende biler. Og Elon Musk har lovet at opgraderingen bliver gratis for eksisterende ejere af Teslas biler – i hvert fald dem, de har lovet vil blive selvkørende. Det vil selvfølgelig kræve et ret omfattende program og der bliver nok kø ved Tesla værksteder over hele verden.

Vi har tidligere kigget på Teslas selvkørende egenskaber i videoen her.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.