ElbilerTophistorie

Tesla vil gøre eget ladestik til standard

Tesla har offentliggjort planer om at gøre deres eget NACS ladestik til en standard, der skal konkurrere mod CCS2.

Herhjemme og i resten af Europa har de fleste elbiler den samme type ladestik, nemlig CCS2. Det gælder også Tesla, der siden 2018 har udrustet biler til Europa med CCS2-stik. Men i USA er Tesla aldrig skiftet væk fra sit eget ladestik – og nu har de besluttet sig for at forsøge at gøre den til standardstikket for andre elbiler og ladeoperatører. De har døbt den NACS, North American Charging Standard, i håbet om at overtale ladeoperatørerne til at tilbyde Tesla-stikket i deres udvalg.

Samtidig har Tesla frigivet både produktionsdesign og specifikationer på NACS. De kan frit bruges af både ladeoperatører og bilproducenter.

I en pressemeddelelse fortæller Tesla hvorfor de mener, at NACS er væsentlig bedre end de ellers udbredte CCS1 og CCS2-standarder.

NACS
Visuel sammenligning af NACS og CCS1 stikkene foto: Tesla.

Her skriver de blandt andet: “Den har ingen bevægelige dele, er halvt så stor og dobbelt så kraftig som CCS”. De nævner også, at der er mere end dobbelt så mange NACS-elbiler på vejene i USA i forhold til CCS-elbiler. Altså, at de er dobbelt så mange Teslaer som andre elbiler på vejene.

Tesla fortæller yderligere, at flere netværksoperatører allerede har planer om at inkorporere NACS på deres opladere. De nævner dog hverken hvilke eller hvor mange.

Som sagt er alle de Tesla-modeller, der kommer til Europa, bestykket med CCS2-stik, så intet tyder på, at Tesla ønsker at satse på eget ladestik her i Europa.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.