ElbilerTophistorie

Tesla vil tilbyde egen bilforsikring i Europa

Det kan være rasende dyrt at købe bilforsikring til sin Tesla. Nu er der kommet oplysninger om, at Tesla påtænker at tage sagen i egen hånd.

Som enhver, der enten ejer en Tesla eller påtænker at købe en, ved, kan det være rasende dyrt at købe en bilforsikring til elbiler. Det koster typisk over 10.000 kroner om året at forsikre en Tesla Model 3. Men som Tesla har for vane på mange andre områder, overvejer firmaet angiveligt at tage sagen i egen hånd for at hjælpe Tesla-ejere.

Ifølge websitet Tesmanian rekrutterer Tesla nemlig i øjeblikket folk, der skal hjælpe med at udvikle en bilforsikring skræddersyet til Tesla-ejere. I jobannoncerne, hvor Tesla søger personer i Tyskland og England, står der blandt andet:

”Glem alt om de standardprodukter [forsikrings]markedet har tilbudt i årtier og hjælp med at udvikle bilforsikring til det 21. århundrede, skræddersyet til Tesla-ejere, og som drager fordel af den førende teknologi i vores biler.”

Og selv om stillingerne er opslået i Berlin og london, så understreger Tesla i jobannoncerne, at forsikringerne skal udvikles til alle europæiske markeder – måske ikke på en gang, men på sigt:

“Tesla er på udkig efter en ekstraordinær og erfaren medarbejder til at udvikle bilforsikringsprodukter på tværs af vores europæiske markeder og Storbritannien. Vi udvikler den næste generation af forsikringsprodukter, der beskytter Tesla-ejere, forbedrer deres ejerskabserfaring og sænker de samlede ejerskabsomkostninger,” står der i introen til alle tre jobanoncer.

Forsikringsjungle

At oprette egne forsikringer vil bestemt ikke være noget dumt træk af Tesla. Mange potentielle kunder kan blive skræmt væk af de høje forsikringspræmier på bilerne.

Forbrugerrådet Tænk Penge lavede i februar måned en længere artikel og test af forsikringer til elbiler. Den viste ikke alene, at det er svært at finde rundt i hvor man kan få sin bil forsikret – forsikringerne på den samme bil varierer også voldsomt i pris fra selskab til selskab. Tesla Model 3 koster eksempelvis fra 11.986 kroner årligt hos FDM Forsikring til 28.852 kroner årligt hos Nem Forsikring.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.