×
ElbilerTophistorie

Toyota og Suzuki bygger lille elbil sammen

Toyota og Suzuki brygger på en lille billig elbil, der skal konkurrere mod Volkswagen ID.2.

Toyota og Suzuki har tidligere haft en tæt samarbejde om blandt andet Rav4 / Across og Corolla / Swace. Men nu udvides makkerskabet også til elbiler. Ifølge de seneste rygter vil de to japanske producenter sammen bygge en lille elbil, der lader til at skulle konkurrere mod blandt andet Volkswagen ID.2.

Ligesom det er tilfældet med både ID.2 og andre små og billige elbiler, skal den nye japaner sendes på vejene i 2025. I første omgang på hjemmemarkedet i Japan, Indien og det europæiske marked.

Bilen skal angiveligt baseres på Toyotas elbilplatform eTNGA. Selv om det grundlæggende er én bil, vil den komme på gaden i to varianter med henholdsvis Toyota og Suzuki-logo på køleren.

Toyota har tidligere vist bZ Small konceptet som muligvis kunne give en forsmag på hvad det er for et produkt vi kan forvente. Det er modellen på billedet øverst i artiklen.

Suzuki præsenterede deres første “rene” elbil i januar, nemlig eVX som ses herunder. Det er en model, der er lidt større end den rygtede kompakte model. EVX måler 4,3 meter i længden og svarer til nutidens Suzuki S-Cross. Lanceringen af ​​denne model er også planlagt til 2025.

Suzuki eVX konceptet.

Toyota har en enkelt hel-elektrisk personbil på vejene herhjemme, Toyota bZ4X, men generelt hænger de to japanske mærker begge i bremsen, når det handler om elbiler. Derfor giver et samarbejde mellem de to rigtig god mening. Toyota er i øvrigt den tredje største aktionær i Suzuki.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.