×
ElbilerTophistorie

Toyota tæt på masseproduktion af solid-state batterier

Verdens største bilproducent hævder, at de har løst den helt store udfordring ved masseproduktion af solid-state batterier.

Toyota meddeler, at der er “meget tæt” på at kunne sætte solid-state batterier i masseproduktion. Samt at de kan produceres i samme tempo som traditionelle lithium-ion batterier. Det skriver Financial Times. Batterierne vil kunne give elbilerne en rækkevidde på op til 1.200 kilometer. De vil også kunne lades op fra 10-80 procent på omkring ti minutter.

Tidligere i år sagde Toyota, at de ville være klar til at sende elbiler med det revolutionerende batteri på vejene i 2027 eller 2028.

En af de største udfordringer ved at producere solid-state batterier er, ifølge Toyota, montageprocessen. Lagene af katode-anodeceller skal stables hurtigt og med høj præcision uden at beskadige materialerne.

På et spørgsmål om, hvorvidt Toyota nu var i stand til at producere solid-state batterier i samme hastighed som nuværende lithium-ion-batterier, sagde en Toyota-ingeniør til Financial Times:

“Med hensyn til stablingshastigheden er vi der næsten. Vi kommer til at øge produktionstempoet og tjekke kvaliteten.”

På trods af optimismen indrømmer Toyota-præsident Koji Sato dog, at produktionsmængderne af batterier sandsynligvis vil være små, når virksomheden bliver klar til at rulle dem ud

“Jeg tror, det vigtigste i øjeblikket er at sætte [solid-state batterierne] ud i verden, og vi vil overveje at udvide volumen derfra,” sagde han.

For et par uger siden sagde den tyske virksomhed High Performance Battery (HPB), at de er klar til at masseproducere solid-state batterier. Verdens største batteriproducent, kinesiske CATL, forbereder sig på at masseproducere sine semi-solid-state batterier inden årets udgang. Samtidig har Samsung SDI færdigbygget en fuldautomatisk pilot-samlelinje for solid-state.

Læs mere: Toyotas vej mod solid-state batteriet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.