fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Trump lancerer socialt netværk – ‘Truth Social’

Donald Trump er klar til at præsentere sit helt eget sociale netværk, der ironisk nok har fået navnet ... Truth Social.

Hvad gør man, hvis man er blevet smidt ud af både Facebook, Twitter og Youtube? Man laver da sit eget sociale netværk. Det er præcis hvad den tidligere amerikanske præsident Donald Trump lovede i marts måned – og nu er han ved at være klar. Truth Social hedder det sociale netværk (det er ikke en aprilsnar) og man kan nu skrive sig op, hvis man vil med ombord.

Ex-præsidenten har oprettet et nyt firma til det sociale medie, Trump Media & Technology Group, og på deres hjemmeside kan man altså skrive sig op til tidlig adgang. De har også gjort det muligt at forudbestille Truth Social app’en på App Store. Den er endnu ikke dukket op i Google Play Store.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge beskrivelsen af app’en, skal det sociale netværk tilskynde til “åben, gratis og ærlig global samtale uden at diskriminere politisk ideologi”. I denne skribents ører lyder det nærmest som om Trump selv vil få udfordringer med at leve op til det …

Truth Social vil åbne op for et begrænset antal brugere i næste måned, men sigter mod at lukke dørene op på vid gab i løbet af næste år.

Truth Social
Skærmbilleder af appen fra App Store.

Truth Social er ikke det første forsøg på at opbygge et højreorienteret socialt netværk i USA. Få uger efter at Trump blev forment adgang fra de etablerede sociale medier, opstod en platform ved navn Parler. Der var imidlertid udfordringer med brugere der smed om sig med konspirationsteorier og opfordrunger til vold, hvilket fik både Apple og Google til at fjerne app’en. Cloud-tjenesteudbyderen Amazon Web Services (AWS) forbød også Parler at benytte tjenesten.

Back to top button