ElbilerTophistorie

Tyrkisk ‘el-folkevogn’ skal sælges i Europa

Den statsstøttede tyrkiske elbil TOGG skal sælges i flere europæiske lande og priserne starter ved anstændige 22.000 euro.

Hvis du har et godt øje til den stattstøttede tyrkiske elektriske SUV kaldet TOGG, er der godt nyt. Ifølge det svenske site Vi Bilägere kommer bilen nemlig til salg i flere EU-lande og priserne starter ved acceptable 22.000 euro, hvilket svarer til knapt 165.000 kroner; men det er naturligvis inden danske afgifter og moms.

Det er endnu ikke offentliggjort præcis hvilke lande, der får mulighed for at købe bilen, men rygterne siger at de kan føle sig sikre i Tyskland, Frankrig og Italien. Når den er godkendt af EU er der også en anstændig mulighed for, at vi får bilen at se i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

TOGG blev præsenteret under stor fanfare i december sidste år. Under ceremonien fortalte tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, at den nye bil skal varsle en ny æra med bilproduktion i Tyrkiet. Der blev vist både SUV og sedan-udgaver af bilen.

Både TOGG’erne og batterierne skal bygges på en ny fabrik i Tyrkiet, der kan spytte op til 175.000 biler ud årligt. I det hele taget er TOGG et stort prestigeprojekt for Tyrkiet. 78 procent af underleverandørerne er tyrkiske, mens resten kommer fra Asien og Europa. Når den lanceres, vil 51 procent af komponenterne i bilen være tyrkiske – og inden for tre år vil det tal stige til 66 procent, oplyses det.

TOGG
Sedan-udgaven af TOGG.

De første to modeller fra TOGG kommer på markedet i 2022. Det bliver SUV’en og sedan’en. På sigt vil TOGG producere fem forskellige modeller: Yderliger en SUV, en kompakt bil og en familiebus.

SUV’en kommer desuden i to varianter, der kan køre henholdsvis 300+ og 500+ kilometer på en opladning. Batteriet vil via Fast Charge kunne genoplades til 80 procent på under en halv time, loves det. Batteriet vil desuden have en 8-års garanti.

Den billigste variant vil være baghjulstrukken og levere en motorkraft svarende til 200 hestekræfter, hvilket vil give bilen en acceleration fra 0 til 100 på 7,6 sekunder. Den dyre variant vil have fire motorer, motorkraft svarende til 400 heste og en 0-100 acceleration på 4,8 sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button