ElbilerTophistorie

Uno-X åbner deres første lynladere i Danmark

På fredag åbner Uno-X for deres første lynladestation i Danmark. Fremover vil selskabet også levere strøm ved Rema 1000-butikkerne.

Endnu et energiselskab er kommet med på lynlade-bølgen, nemlig Uno-X. Q8, Shell, OK og Circle K har allerede entret markedet for lynladning. Norsk-ejede Uno-X driver i forvejen en kæde af over 140 ubemandede tankstationer i Norge og Danmark.

Deres første danske lynladestation, der har fire 300 kW lynladere, åbner fredag den 22. april i Nyborg.

– Hos Uno-X har vi en stor ambition om at bidrage til den grønne omstilling. Derfor er det fantastisk for os nu at kunne tilbyde el med lynladning til kunder med elbiler, siger Jørgen Lindemann, adm. direktør hos den danske afdeling af selskabet.

Den første lynladestation fra Uno-X åbner på Storebæltsvej 7 D i Nyborg, lige ved Storebæltsbroen. Der er fire lynladere, hvor op til otte elbiler med CCS-stik vil kunne lade op på samme tid.

Lynladningen kræver ikke abonnement, oprettelse, ladebrik eller lignende. Så alle elbilister på farten vil have mulighed for at benytte sig af de nye lynladere – bare de har et almindeligt betalingskort. Selskabet oplyser på hjemmesiden, at det vil koste 4,5 kroner per kilowatt-time.

Uno-X
De fire ladestandere klar til at tage i mod op til otte biler i Nyborg (foto: Uno-X).

Spreder sig til Rema 1000-butikker

Uno-X lover, at de har større ambitioner end som så. Åbningen er bare en strategisk milepæl, der skal markere starten på en mere seriøs satsning inden for elektrisk mobilitet. Planerne indebærer også, at selskabet skal lavere opladning ved Rema 1000-butikker.

– Som en del af Reitan Retail kommer vores ladekoncept ikke kun til at styrke vores danske netværk af Uno-X stationer – det bliver med tiden også udrullet på andre Reitan-lokationer, eksempelvis ved Rema 1000-butikkerne, siger Jørgen Lindemann.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.