GamingTophistorie

Valve introducerer håndholdt gaming PC – Steam Deck

Valve har introduceret Steam Deck - en håndholdt gaming-PC med en skærm på 7 tommer.

Valve har introduceret en håndholdt gaming PC – Steam Deck.

Skaberen bag den populære spil-platform, Steam, løftede sløret for en håndholdt gaming PC i går. Navnet er Steam Deck og den er i stand til at spille alle spil på Steam-platformen.

Enheden har en 7″ touchskærm, ligesom den nye Nintendo Switch OLED – dog er skærmen ikke OLED på Steam Deck. På fronten af maskinen er der to thumbsticks, men også to små trackpads, hvilket kan give mere præcision, alt afhængig af hvad man spiller. Herudover er der også ABXY-knapper og en D-pad, hvor vi på toppen finder to triggers i hver side. Bagsiden har desuden fire knapper, fordelt på to i hver side.

Specifikationerne er bestemt også fornuftige når man tænker på, at det er en lille håndholdt enhed, der normalt giver sine begrænsninger.

Touchskærmen er på 7″ med en opløsning på 1280×800 pixels. Drivkraften er en AMD Zen 2 APU (Accelerated Processing Unit), bestående af en processor med 4 kerner og 8 tråde, samt en RDNA 2-baseret GPU. Steam Deck kommer med 16GB DDR5-RAM og 64GB eMMC-lagerplads som standard. Maskinen kan dog også købes med en lynhurtig NVMe-SDD, på henholdsvis 256GB eller 512GB. Lagerpladsen kan desuden udvides med et micro-SD kort.

Steam Deck kører SteamOS, hvilket er baseret på Linux. Såfremt man har lyst, er det også muligt at installere et andet styresystem. Batteriet er på 40 watt-timer, som ifølge Valve giver op til 8 timers gaming. En separat dock kan også tilkøbes senere, hvor man blandt andet kan tilslutte eksterne displays, kablet internet og diverse USB-enheder.

Valve Steam Deck lander til december, men den kan allerede forudbestilles senere i dag på Steams website.
De vejledende priser er:

  • 419,–€ for udgaven med 64GB eMMC-lager
  • 549,–€ for udgaven med 256GB NVMe SSD
  • 679,–€ for udgaven med 512GB NVMe SSD + anti-glare glass


Læs også: Rapport: Skyhøj interesse for VR-headsets i 2021

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.