GadgetsTophistorie

Rapport: Skyhøj interesse for VR-headsets i 2021

En ny rapport melder om skyhøj interesse for AR- og VR-headsets i år.

Counterpoint Research har udgivet en rapport der fremlægger, at salget af AR- og specielt VR-headsets næsten var tredoblet i første kvartal 2021, sammenlignet med samme periode sidste år. Oculus Quest 2 stod alene for 75% af det samlede salg, hvor det kinesiske VR-brand DPVR, sneg sig ind på en andenplads – dog kun med en markedsandel på 6%. Tredjepladsen indtages af PlayStation VR med 5% af salget, efterfulgt at HTC Vive, Valve Index og andre mindre producenter.

Kilde: Counterpoint Resarch

Det er ikke svært at se hvorfor Oculus Quest 2 er så populært. VR-headsettet fra Facebook er forholdsvis nyt, da det blev lanceret i september forrige år, og det har generelt set fået gode anmeldelser. Quest 2 er desuden nemt komme i gang med – også hvis du ikke har prøvet VR før. Prisen er desuden fornuftig, hvor de fleste kan være med. Oculus Quest 2 fås i to udgaver: En version med 64GB lager og en model med 256GB lagerplads. Vi vil dog klart anbefale at gå efter versionen med 256GB lager, da den lille udgave hurtigt kan blive fyldt op med apps og spil. Udgaven med 256GB lager koster omtrent 3.500 kr.

PlayStation VR-headsettet har efterhånden været ude på gaden i snart fire år og interessen er faldende, sammenlignet med forrige år. Sony arbejder desuden på et helt nyt VR-headset til PS5, som muligvis lander engang i slutningen af 2022. Læs mere om dette her: Next-gen Sony PS VR-headset lanceres i slutningen af 2022.
Det bliver spændende at se, om Microsoft også producerer et VR-headset til Xbox Series X|S.


Læs også: Cyberpunk 2077 er meget populært på PlayStation – trods Sonys advarsel

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.