Teknologi

Her er verdens mest miljøvenlige krydstogtskib: EcoShip

Et skrog inspireret af hvaler, store solsejl og vindmøller - havets mest miljøvenlige krydstogtskib er klar i 2020

Normalt er et krydstogtskib ikke just en miljøvenlig affære – faktisk nærmest tvært imod. De enorme skibe genererer enorme mængder affald, der ofte blot hældes ud i vandet, de bruger diesel som brændstof og er, generelt, bare ikke særligt gode for miljøet. Men det skal være slut hvis det står til Peace Boat, der er et projekt der har eksisteret siden 1983 med det formål at uddanne og oplyse om ulighed og klimaændringer.

6.000 passagerer om året

EcoShip, som det nye skib kommer til at hedde, vil årligt transportere omkring 6.000 mennesker rundt på planeten. Men de skal ikke blot sejles rundt for at ligge på dækket og blive solbrune – formålet med skibet er, at det i fremtiden vil være en flydende platform for undervisning om miljøet generelt og havmiljøet i særdeleshed, ligesom forskere vil kunne bruge skibet som platform til at studere havmiljø. Der er plads til op til 2.000 passagerer ad gangen på skibet, der vejer 60.000 tons.

10 vindmøller og 10 solsejl

EcoShip skal naturligvis ikke drives frem af dieselolie (som dog kan bruges i nødstilfælde), men i stedet af 10 store solsejl, der kan foldes ud og ind alt efter forholdene. De suppleres af 10 vindmøller, der også leverer strøm til de store motorer. Målet er, at skibet skal udlede mindst 40% mindre end krydstogtskibe bygget før 2000 og 30% mindre end de nyeste traditionelle skibe. Derudover vil affald og vand på skibet være i lukkede kredsløb og maden vil blive dyrket på vertikale marker og gødet med biologisk affald, så belastningen på miljøet bliver mindst mulig.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.