×
ElbilerTophistorie

Volkswagens mikro-elbil kommer i 2027

Volkswagen-bossen lover, at en mikro-elbil med en rækkevidde på mindst 300 kilometer kommer på markedet i 2027.

Nu er det officielt. Volkswagen sigter efter at sende en mikro-elbil til en pris på 20.000 euro på vejene i 2027. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse efter flere ugers usikkerhed om det, der måske bliver til ID.1 og ligner det, der svarer til en elektrisk udgave af den voldsomt populære Up.

– Fremtiden er elektrisk. For at elektromobilitet kan blive udbredt, er der behov for attraktive køretøjer, især i de mest prisbillige bilklasser, siger Thomas Schäfer, administrerende direktør for Volkswagen-mærket.

Det bliver en bil, der “bygges i Europa til Europa”, skriver Volkswagen. Målet er klart. Den skal koste 20.000 euro, svarende til 150.000 kroner, den skal på vejene i 2027 og det skal være en “rigtig Volkswagen”.

– På trods af den attraktive pris vil vores elbiler sætte standarder i denne bilklasse med hensyn til teknologi, design, kvalitet og kundeoplevelse, siger Schäfer.

Rækkevidde på 300 kilometer

Præcis hvordan den teknisk vil ende, vides ikke. Men så sent som i sidste uge erklærede Schäfer, at en mikro-elbil som denne skal have en rækkevidde på omkring 300 kilometer. “At lancere noget, der kun kan klare 150 kilometer, ville godt nok gøre bilen billig, men det vil også irritere kunderne,” sagde han.

Læs mere: Skæbnen for Volkswagen ID.1 afgøres i løbet af sommeren.

Volkswagen arbejder allerede intensivt på “Electric Urban Car Family”, der skal resultere i en fire nye elbiler i minibilsklassen til under 25.000 euro. De skal have verdenspremiere i slutningen af 2025.

Volkswagen har allerede vist konceptbilen ID .2all frem som oplæg til den ene. Derudover vil Cupra lave en lignende kompakt model, ligesom der er planlagt to små SUV’er, en hver fra Škoda og en fra VW. Alle fire elbiler vil blive produceret i Spanien.

Se vores video fra premieren på konceptbilen ID. 2all.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.