×
ElbilerTophistorie

Volvo EX30 bliver mærkets billigste SUV

Den 7. juni løftes sløret endelig for Volvo EX30, der bliver mærkets hidtil billigste hel-elektriske SUV.

Danskerne er generelt glade for Volvo og den 7. juni kommer der endnu en model på menuen, man kan vælge. Nemlig Volvo EX30, der bliver en kompakt SUV og mærkets hidtil billigste elbil. Allerede samme dag kan EX30 bestilles i Danmark. 

Det er ikke meget, Volvo Cars har lyst til at fortælle om bilen i dag. Men de lover, at afsløre flere detaljer om den lille SUV i de kommende uger, inden bilen vises frem for første gang d. 7. juni. Indtil da må vi nøjes med rygter og de små bidder, der er kommet ud.

Om designet har tidligere Volvo-direktør Håkan Samuelsson sagt, at den bliver “strømlinet, men stadig høj”. Den bliver knapt så firekantet som de nuværende Volvo-SUV’er og vil have en blødere taglinje.

Indvendigt hævder rygterne at EX30, ikke overaskende, vil minde en hel del om “storebror” Volvo EX90 fra sidste år. Den vil være baseret på Android Automotive, med alle Google-tjenester ombord.

Ifølge en artikel fra Auto Express kommer Volvo EX30 sandsynligvis i to udgaver. En baghjulstrukken med en enkelt 268 hk motor og en AWD med 420 heste ombord. De mener også, at den udstyres med en 68 kWh batteripakke, der vil give den en WLTP-rækkevidde på omkring 400 kilometer.

Opladningen masser, ifølge samme artikel, ud ved 150 kW DC, hvilket betyder, at EX30 vil kunne lades fra 10-80 procent på mindre end en halv time. Men det er som sagt kun rygter.

Prisen kan vi kun gisne om. Storebror EX90 koster fra 955.000 kroner, mens XC40 starter ved 418.000 kroner.

Volvo Cars har lavet denne teaser-video om EX30:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.