Gadgets

Xperia 1 II er Sonys nye 5G-flagskib

Sony har løftet sløret for Xperia 1 II der har fokus på hastighed; kameraet har lynhurtig autofokus og det er den første Sony-telefon med 5G-forbindelse.

Sony Xperia 1 II skulle egentlig være blevet præsenteret på Mobile World Congress, men verdens største mobilmesse blev i år aflyst på grund af coronavirus; derfor må Sony undvære et stort show til at akkompagnere sit nye flagskib. Men det er måske heller ikke nødvendigt. Sony har nemlig gjort telefonen interessant ved ikke alene at fokusere på at give telefonen en hurtig 5G-forbindelse, men også ved at optimere kameraet.

Det nye kamera har tre objektiver med brændvidder på henholdsvis 16mm, 24mm og 70mm. Sony har hentet en del teknologi til kameraet fra sin populære Alpha-serie af kameraer – blandt andet kontinuerlig AF/AE-sporing til højhastighedsoptagelse med op til 20 fps. Brugerpladen i det nye Photography Pro ligner også den, som ses hos Alpha-kameraerne og tilbyder manuel indstilling af ISO-værdien, lukketid mv.

Xperia 1 II’s hurtige fokus i virker også i situationer med svagt lysindfald, hvilket ifølge Sony sikrer billeder i høj kvalitet, takket være fire teknologier der samarbejder: Dual Photo Diode-billedsensoren, et autofokussystem der dækker op mod 70 procent af billedesensoren, 3D iToF-sensoren og en ny stor 1/1,7” Exmor RS-mobilsensor, der er 1,5x mere sensitiv end den forrige model, hvilket giver hurtigere og mere præcis AF i lav belysning.

Xperia 1 II
Kameraet i Xperia 1 II har hentet inspiration i Sonys Alpha-kameraer.

Lyn- og trådløs opladning

Xperia 1 II kommer med et højkapacitetsbatteri på 4.000 mAh. Batteriet har lynopladning, som lader op til 50 procent på 30 minutter, samt hurtig trådløs opladning. Sony udvikler fortsat deres batterier for at øge batteriets levetid, bl.a. ved hjælp af det AI-drevne ’Battery Care’, der tilpasser sig din personlige rutine. 

Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform og Snapdragon X55 5G Modem-RF-system giver dig mulighed for at spille, opleve, multitaske og forbinde som aldrig før. Dette er muligt med 5G-hastigheder og en forbedret ydelse med 25 procent hurtigere processor og grafikkort end på den tidligere model.

Sony Xperia 1 II.

Her er bestykningen i punktform:

  • Kamera med tre objektiver, der benytter den markedsledende Sony Alpha-teknologi samt ZEISS-optik kalibreret specifikt til Xperia med 3D iToF.
  • Autofokusteknologi, der muliggør op til 20 fps serieoptagelse og AF/AE-beregninger op til 60 gange/sek. samt Eye AF i realtid til både mennesker og dyr.
  • 6,5’ tommer 4K HDR OLED-skærm i 21:9 CinemaWide-format, der sammen med Creator-tilstand (“powered by CineAlta”) skulle give en hidtil uset farvenøjagtighed.
  • Dolby Atmos-filmlyd, som er finjusteret i samarbejde med Sony Pictures Entertainment og giver en flerdimensionel surround-lydoplevelse.
  • Indbyggede fronthøjttalere, 360 Reality Audio samt hardware-dekodning, der optimerer lydkvaliteten.
  • Næste generations 5G-forbindelse og Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform, samt batteri på 4.000 mAh med trådløs opladning.

Xperia 1 II bliver tilgængelig med Android 10 i farverne sort og lilla fra juni 2020. Priseen vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt oplyser Sony.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.