×
TeknologiTophistorie

Youtube: Ingen reklamer – ingen video

Youtube har indledt en global krig mod de programmer, der blokerer for annoncer. De såkaldt ad-blockers.

Youtube insisterer nu på, at du enten ser reklamerne eller vælger at abonnere på et Premium-abonnement, hvis du fortsat vil se videoer. Ifølge Engadget har tjenesten indledt en global kamp mod de såkaldte adblockere, der fjerner reklamer fra websider.

Ikke alene har videotjenesten tændt for systemer, der stopper alle former for adblockere. De meddeler også til Engadget, “at brugen af ​​adblockers overtræder vilkårene for brug for platformen”.

“Vi har iværksat en global indsats for at opfordre seere med aktiv annonceblokering til at tillade annoncer på YouTube eller prøve Premium. Annoncer underbygger et mangfoldigt økosystem af skabere og giver milliarder af brugere adgang til deres yndlingsindhold på YouTube.”

Kritikken over Googles nye tiltag er, naturligvis, allerede begyndt at vælte ind på de sociale medier. Ikke mindst fordi Google samtidig har hævet prisen på Premium-abonnementet markant i USA. Ifølge brugere på Reddit er prisen på et familieabonnement steget fra 23 dollars til 43 dollars om måneden. Altså 300 kroner.

Youtube

Herhjemme koster det på nuværende tidspunkt koster et annoncefrit Youtube Premium-abonnement uden musiktjenesten 69 kroner om måneden. Inklusiv musiktjenesten stiger prisen til 119 kroner om måneden for én Youtube-konto, mens et familieabonnement med op til fem medlemmer koster 179 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.