TeknologiTophistorie

18.000 tv- og bredbåndskunder er smuttet fra TDC

TDC-selskaberne hat fortsat svært ved at holde på både tv- og bredbåndskunder. 18.000 har vinket farvel i de sidste tre måneder af 2021.

TDC Holding har i dag præsenteret kvartalsregnskab for de sidste tre måneder af 2021 og det er ikke munter læsning. Nuuday har gost nok formålet at stabilisere omsætningen, men kunderne står stadig i kø for at forlade selskabet. Således har 200 tv- eller bredbåndskunder forladt selskabet hver eneste dag i kvartalet.

Værst ser det ikke overraskende ud på kabel-tv-fronten, der har haft en kundeafgang på 14.000 i tredje kvartal. Dermed har TDC-selskaberne tabt voldsomme 51.000 kabel-tv-kunder i 2021. På fem år, siden 2016, har 399.000 kunder klippet kabel-tv-kablerne eller fundet andre græsgange.

Til gengæld har de tv-kunder, der har valgt at blive, betalt mere hver måned. I gennemsnit tjente TDC-selskaberne 290 kroner om måneden per kabel-tv-kunde mod 264 kroner i samme periode sidste år.

Bredbåndskunder smutter også

Det ser ikke meget bedre ud i bredbåndsforretningen. Fire tusinde kunder har opsagt bredbåndsforbindelsen hos TDC-selskaberne mellem oktober og udgangen af december. På et år er det blevet til et farvel til 32.000 bredbåndskunder.

Samtidig tjener TDC faktisk færre penge per bredbåndskunde. Hvor de i tredje kvartal tjente 503 kroner på hver bredbåndskunde, måtte de nøjes med 502 kroner i det seneste kvartal. Erhverskunderne betaler ikke overaskende den største del, nemlig 273 kroner om måneden.

Sidst, men ikke mindst, fortsætter nedturen – naturligvis – for fastnetlinjerne. Der er nu bare 399.000 fastnetkunder tilbage, hvilket er et fald på 77.000 det seneste år.

Positive mobile takter

Til gengæld har TDC-selskaberne formået at hive flere mobilkunder i folden. TDC har nu 2,8 millioner simkort i omløb. Det er en stigning på 48.000 i forhold til sidste kvartal. Stigningen er størst på erhverv, der står for 39.000 af de nye simkort.

Med de nye kunder er TDC-selskaberne det af de danske teleselskaber der har oplevet den største stigning i mobilkunder sidste år.

Derudover har selskabet udstedt 13.000 nye maskinkort til eksempelvis IoT-enheder.

Med dagens regnskabsfremlæggelse har de fire store teleselskaber herhjemme nu rapporteret kundetal for 2001. De ser således ud (uden maskinkort):

Vil du læse regnskaberne fra TDC Holding, kan de hentes her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.