×
ElbilerTophistorie

Danskerne er EU’s mest elbilglade folkefærd

Danskerne er de mest elbil-begejstrede borgere i EU. Kun Norge overgår os, hvis vi tæller alle europæiske lande med.

I intet andet land i EU er bilkøberne lige så glade for elbiler, som vi er herhjemme. Faktisk overgås vi kun af Norge, når samtlige europæiske lande tælles med i statistikken. Det viser de seneste tal fra bilsalget i Europa.

Således var hele 41,2 procent af de nye biler, der blev indregistreret i Danmark i årets første tre måneder elektriske. Og salget af elbiler er steget med hele 27,8 procent siden samme kvartal sidste år.

– Det er positivt, at Danmark sætter et godt eksempel for mange af de øvrige EU-lande. Hvis det skal fortsætte, kræver det dog, at afgifterne holdes i ro. Der er flere eksempler på, hvordan elbilsalget er gået i stå i flere af vores nabolande, hvor de økonomiske incitamenter er blevet fjernet for tidligt. Det kan vi stadig nå at undgå i Danmark, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Faktisk er det de nordiske lande, der topper listen, mens de østeuropæiske lande halter efter i omstillingen. Der er nordiske landet på fem ud af de seks øverste pladser – Nederland kiler sig ind på femtepladsen foran Finland.

Af disse seks lande er det i øvrigt også kun Danmark og Nederland, der har fremgang i salget, i forhold til første kvartal 2023.

Samlet set blev der solgt knapt 2,8 millioner nye biler på tværs af drivlinjer i Europa i årets første tre måneder. Det er en vækst på 4,4 procent sammenlignet med første kvartal sidste år.

Selv om der snak om, at elbilsalget er gået i stå i Europa, så er der stadig en lille vækst. Der kom godt 330.000 nye elbiler ud på EU's veje, hvilket er 3,8 procent flere end i første kvartal af 2023.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.