×
TeknologiTophistorie

4K indhold på YouTube kan blive forbeholdt Premium-abonnenter

YouTube tester i øjeblikket en model, der kun tillader streaming af indhold i 4K, hvis du er abonnent på Premium.

Hidtil har et Premium-abonnement til YouTube først og fremmest givet den fordel, at man undgår reklamer på platformen. Men nu kunne det tyde på at der er en fordel mere på vej. I flere rapporteringer fra brugere på Reddit og Twitter, er Google begyndt en test på sin videoplatform, der tvinger brugerne over på Premium, hvis de vil se indholdet i 4K-opløsning.

Det kommer i kølvandet på en anden nylig test, hvor gratisbrugere blev tvunget til at se fem reklamer inden den ønskede video startede. En test der hurtigt blev stoppet, muligvis grundet mængder af dårlig omtale på nettet.

Læs også: YouTube har fået PiP

Indføres 4K-begrænsningen for brugere uden Premium-medlemsskab, så vil det betyde at de kan se videoer i op til 1440P-opløsning (QHD).

Herhjemme koster et YouTube Premium-abonnement 119,- kroner om måneden for individuelle og 179,- kroner for en familie (op til fem medlemmer). Det giver mulighed for videoer uden reklamer, downloads af videoer, afspilning i baggrunden og adgang til YouTube Music Premium. YouTube tilbyder også et Lite-abonnement, der alene giver reklamefri videoer. Hvordan 4K-eksklusiviteten vil blive integreret i nuværende muligheder er endnu uvist.

På nuværende tidspunkt har YouTube cirka 50 millioner betalende medlemmer. Forhåbningen er naturligvis at det tal stiger betragteligt, hvis 4K flytter ind i bag betalingsmuren.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.