×
GadgetsTophistorie

YouTube har fået PiP

Er du indehaver af en iOS-enhed og et Premium-abonnement på YouTube, så kan du langt om længe gøre brug af picture-in-picture.

Endelig, vil nogen nok mene. Tilbage i 2020 lancerede Apple picture-in-picture (eller billede-i-billede, om man vil) sammen med iOS 14. Funktionen giver mulighed for, på både iPhone og iPad, at forlade en app med videoindhold og fortsætte i et lile flytbart vindue. I mens kan enheden så benyttes til andre gøremål.

Enormt praktisk, men først nu begynder verdens største videotjeneste altså at udrulle funktionen i deres egen app. Der har været brugertests og måder hvorpå man kunne snyde sig til funktionen. Men nu er det officielt i en annoncering fra YouTube.

Sådan fungerer det: Vælg blot en YouTube-video og forlad så app’en (ved at swipe op fra bunden af skærmen, ellers trykke på Hjem-knappen). Videoen vil fortsætte med at spille i et mini-vindue, som du kan ændre størrelse på og flytte rundt på skærmen.

Google har i forbindelse med udrulningen af picture-in-picture udtalt: “Vi er bevidste om at det har været en langsom udrulning af en stærkt ønsket feature. Vi vil gerne takke alle der har givet feedback under vores tests (inklusiv fornyligt på youtube.com/new) og har ventet tålmodigt på dette øjeblik!”.

Tilgængelighed i Danmark

I USA er picture-in-picture på YouTube tilgængelig for alle brugere. Dog kun på ikke-musik-indhold. Herhjemme kræves et Premium-abonnemt på YouTube, som lige nu har en pris på 119 kroner pr. måned. Hvis du ha et Premium-abonnement, så kan funktionen slås til under ‘generelt’ i dine YouTube-indstillinger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.