Gadgets

7 ting vi ved om OnePlus 7

OPDATERET: Det næste flagskib fra kinesiske OnePlus er lige på trapperne – her er en oversigt over det vi ved om OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro.

Både Huawei og Samsung har spillet sine kort. Nu venter vi på den næste store Android-lancering og det OnePlus der får æren. Det er nu helt officielt at OnePlus 7 bliver præsenteret ved et event den 14. maj. Hidtil har kineserne lancere to modeller hvert år; en spritny model i foråret og en opdateret T-udgave i efteråret. Men i år afviger de fra formlen, idet de allerede har fortalt, at der kommer hele tre udgaver af OnePlus 7; ud over den ordinære udgave kommer der en Pro-model og en Pro-variant med 5G-forbindelse.

Vi har samlet alle rygterne om telefonen …

Der kommer tre 7’er modeller

Pete Lau har allerede afsløret, at der kommer mindst tre varianter af OnePlus 7. Ud over “basisudgaven” lancerer OnePlus en Pro-udgave med en angiveligt vild skærm, som har højere opdateringsrate end de fleste andre skærme på markedet. Dertil kommer der en 5G-udgave af OnePlus 7 Pro.

Disse billeder, som er dukket op på den kinesiske tjeneste Weibo, er angiveligt OnePlus 7 Pro.

 

De får popop-kamera

“Notchen” som Apple introducerede med iPhone X er aldrig rigtig blevet populær, hvilket er forståeligt da den stjæler af skærmpladsen. Samsung har forsøgt at løse problemet med sit “punch hole”, Huawei har adopteret dråben, som OnePlus også brugte på OnePlus 6T. Men denne gang lader OnePlus til at gå sine helt egne veje. Alle rygter – og de er vedholdende – peger nemlig på at OnePlus 7 har et popop-selfiekamera, der skyder op op mobilens top, når det skal bruges. I modsætning til Samsung Galaxy A80-løsningen, hvor kameraet drejes 180 grader, så vil kameraet på OnePlus 7 være placeret i en lille tap, der hopper op, når den skal bruges (se billedet nedenfor). Det er en løsning, der godt nok efterlader skærmen helt uden huller eller notches, men til gengæld åbner den for spørgsmål om holdbarhed og vandtæthed. Et lækket cover lader til at bekræfte, at OnePlus integrerer popop-løsningen i telefonen.

OnePlus 7
Computertegninger, der angiveligt skal forestille OnePlus 7.

 

De får også tre kameraer på bagsiden

Nu, hvor Huawei har hævet indsatsen og puttet fire kameraer på sin P30 Pro,  og de øvrige Android-topmodeller har fået tre kameraer som standard, er der god sandsynlighed for at OnePlus vil føje et tredje kamera til 7’eren. Ud over tele og vidvinkel spekuleres der i, at det tredje kamera bliver en 10x hybrid zoom. Men det er som sagt spekulationer og der har også været snak om, at det kunne være enten en dybdesensor eller en ultravidvinkel. Der snakkes om, at de tre kameraer får opløsning på henholdsvis 48/16/8 megapixels, men underligt nok er der meget lidt rygter om de tre kameraer. Det er dog et område, hvor OnePlus bør fokusere, da kameraet historisk set altid har været OnePlus-modellernes akilleshæl.

OnePlus 7
Rygterne hævder at OnePlus 7 får tele, vidvinkel og 10x hybrid zoom på bagsiden.

Hvad med skærmen(e)?

Mens OnePlus plejer at følge godt med de øvrige flagskibe når det handler om funktioner og processorkraft, så er der et område, hvor de holder igen: Skærmen på OnePlus-modellerne har aldrig været fra øverste hylde. I hvert fald ikke, når vi taler om opløsning. OnePlus 6T fra efteråret havde en skærm med 1080p-opløsning og ingen af rygtesmedene tror på, at den bliver højere på OnePlus 7 basismodellen. Til gengæld snakkes der om, at skærmen bliver en lille bitte smule fysisk større – fra 6,4 tommer på 6T til 6,5 tommer på 7’eren.

Til gengæld vil OnePlus 7 Pro være udrustet med en markant mere avanceret skærm. Sandsynligvis en 6,67 tommer “Super Optic Display” med Quad HD-opløsning og en opdateringsfrekvens på hele 90Hz, hvilket er markant bedre end industristandarden, der er på 60Hz. Pete Lau tweetede i midten af April, en oplevelse, der ville være “hurtig og glat” og fortalte, at han mente at skærmen vil sætte en ny standard.

Ligesom på OnePlus 6T vil fingeraftrykslæseren være integreret i skærmen.

Muskuløs processor

OnePlus plejer ikke at være nærige med processorkraft. Både OnePlus 6 og 6T var udrustet med den dengang nyeste Snapdragon-processor (Snapdragon 845) og det er klart forventet at OnePlus 7 også vil være bestykket med det nyeste nye, som i skrivende stund er Snapdragon 855, understøttet med masser af RAM. 6 og 6T havde udgaver med 6GB og 8GB RAM til henholdsvis 18GB og 256GB modellerne, og vi forventer det samme fra OnePlus 7.

Batteriet bliver sandsynligvis en mellemfætter a la 3.700 mAh, ligesom på OnePlus 6T, men muligvis en snas større. Til gengæld kan vi glemme alt om trådløs opladning, som OnePlus gentagende gange har sagt, at de ikke finder specielt interessant. I stedet vil de vægte hurtigopladning.

Den er lige på trapperne …

OnePlus har for nyligt inviteret pressen, bloggere og andre interesserede til OnePlus 7 Series Launch Event. Eventet – “Go Beyond Speed” – holdes simultant tre forskellige steder i verden, nemlig i New York, London og Bangalore. Billetter til London-eventet kan købes på oneplus.com. Nedsatte Early Bird billetter kan købes til og med 25. april for €18/DKK135. Men eventet kan også følges via livestreaming på firmaets hjemmeside, samt på Youtube, Facebook og Twitter.

Eventet løber af stabelen den 14. maj klokken 17.00 dansk tid.

 

Prisen bryder 5.000 kroners-barrieren …

Prisen kan vi kun gisne om. OnePlus 6T kostede 4.499 kroner ved lanceringen, så der er stadig 500 at give af, inden OnePlus bliver nødt til at bryde 5.000-kroners-barrieren. Vi gætter på, at OnePlus 7 basismodellen kommer tæt på.

Til gengæld får vi med garanti lov til at betale lidt mere for Pro-udgaven. Android Central og den pålidelige lækker Ishan Agarwal mener at vide, at OnePlus 7 Pro kommer til at koste 749 euro – 5.600 kroner – med 256GB lagerplads og 8GB RAM og 819 euro (6.200 kroner) for en udgave med 12GB RAM. Det vil være ret imponerende hvis OnePlus kan holde de priser, i betragtning af, at flagskibene fra konkurrenterne nærmer sig 10.000 kroner.

Hvad 5G-udgaven kommer til at koste, vides ikke, men der skal nok lægges mindst en plovmand oven i de nævnte priser.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.