×
TeknologiTophistorie

8 vigtige nyheder fra Google I/O

Åbningen af Google I/O bød på mere end 100 nyheder. Her er en oversigt over de væsentligste af dem.

Onsdag aften åbnede Google for sin årlige udviklerkonference, Google I/O, med en række interessante nyheder. Faktisk mere end 100. Det kan være svært at overskue dem alle sammen, så Google har været så venlige at lave en liste over dem, de synes er mest væsentlige.

Nogle nyheder er tilgængelige allerede her og nu, andre et smugkig på, hvad Google barsler med på AI-fronten på lidt længere sigt. Du kan få et 10 minutters video-recap her eller læse CEO Sundar Pichais blog her.

Herunder en række af de væsentligste nyheder fra gårsdagens konference:

Google er ved at genopfinde søgemaskinen ved brug af generativ AI. Ved I/O lancerede Google Search Labs, hvor man kan eksperimentere med nye søgeformer som for eksempel svar fra generativ AI på komplicerede spørgsmål. Også shoppingoplevelsen får et løft fremover. Til at begynde med dog kun i USA.

2. Næste generations sprogmodel integreres i 25 nye produkter og funktioner

Google introducerede en ny sprogmodel, PaLM 2: En state-of-the-art sprogmodel, som virker på 100 sprog og er motoren under mange af de kommende syvmileskridt inden for AI. Til I/O annoncerede Google hele 25 nye produkter og funktioner drevet af denne teknologi. 

3. Bard rulles ud til flere lande og sprog

Samtale-AI i form af Bard kører allerede på PaLM2, og nu rulles det ud over verdenskortet. Fra og med i går er Bard nu tilgængelig i 180 nye lande og også på vej til at rulle ud på 40 sprog. De nordiske lande er ikke iblandt, men som der står i blogposten: “…with more coming soon”.

Google I/O
Bard er blevet mere visuel (foto: Google).

4. Nye features i Google Workspace

Skal generativ AI skrive mailen for dig? Der kommer flere nye features i Google Workspace, eksempelvis “Help me write” i Gmail, redskaber til at skabe billeder fra tekstbeskrivelser i Slides og en masse andre.

5. Ny Pixel 7a-telefon er på gaden i Danmark

Ny telefon på gaden i Danmark. Google har lanceret Pixel 7a . Google kalder den for “en budgetvenlig telefon til den kvalitetsbevidste forbruger”. Den byder blandt andet på et opgraderet kamera og forbedret sikkerhed. Prisen er på 3.999 kroner.

6. Google træder ind på tablet-markedet  

Google går ind på tablet-markedet i Danmark med Pixel Tablet. Tabletten er optimeret til underholdning, har oplader i dok, blender ind og spiller sammen med andre smart-enheder i hjemmet. Den kommer på gaden i juni og kan forudbestilles nu. Prisen starter ved 5.299 kroner.

7. Maps bliver mere visuel

Maps har fået et ansigtsløft. Med Immersive View, drevet af AI, fusioneres milliarder af Street View- og luftbilleder for at skabe en 3D-model af din valgte rute, så du kan visualisere den, inden du begiver dig af sted. Til at begynde med i otte udvalgte byer verden over – men med flere på vej, loves det.

Google I/O
Immersive View I Google Maps.

8. Billedmagi med generativ AI

Med Magic Editor kan du lave vilde redigeringer, selv uden professionelle evner. AI gør arbejdet for dig. Du justerer bare bestemte dele af et billede – eksempelvis himlen eller baggrunden – så du får endnu mere kontrol over motivet og stemningen i det færdige billede. Tjek eksempelvis drengen med ballonerne herunder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.