×
GadgetsTophistorie

Google I/O i aften – det kan du forvente

Google Pixel Fold-telefonen er stensikker, men her er et bud på, hvad vi ellers kan se frem til på aftenens Google I/O-event.

Så er det i aften, det sker. Google I/O, der er selskabets årlige udviklerkonference åbnes med præsentationer af både ny soft- og hardware. For selv om eventet egentlig er rettet mod udviklere, benytter Google altid øjeblikket til at præsentere nye hardwareprodukter. Præcis lige som Apple gør ve deres udviklerkonference, WWDC, der afholdes i juni måned.

‘Hovedpersonen’ på årets I/O bliver sandsynligvis en vis ny foldbar telefon, som Google allerede har bekræftet. Men der er naturligvis meget mere på menuen. Her har vi samlet rygterne …

Google Pixel Fold

Efter adskillige læk bekræftede Google selv den nye Pixel Fold via en kort teaser-video i sidste uge. Der er ikke afsløret noget om specifikationerne, men rygterne siger, at skærmen er på 7,5 tommer, når telefonen er udfoldet. Det er samme størrelse som Samsung Galaxy Z Fold 4. På fronten vil den have en 5,8 tommer stor skærm.

Under skærmen forventes den at være udstyret med Googles Tensor G2, det samme chipset som benyttes af Pixel 7-serien. Den forventes at have en pris, der starter ved 1.700 dollars – 11.500 kroner inden dansk moms.

Google Pixel Tablet

Google Pixel Tablet forventes også at blive lanceret under Google I/O, samme lejlighed hvor vi første gang hørte om dens eksistens sidste år. Tabletten vil have en medfølgende opladningsdock med højttalere, der gør det muligt at bruge den som en smart hub med en skærm.

De seneste rygter indikerer, at den også er udrustet med Tender G2 chipsettet, flankeret af 8 GB RAM og en 11-tommer skærm. Prisskiltet siges at være omkring 600-650 euro (4.500-5.000 kroner).

Google Pixel 7a

Mellemklasse-mobilen Pixel 7a får sandsynligvis også en plads på scenen i aften. Der har været adskillige læk af telefonen, der siges nemlig at få en Tensor G2 chip – samme chip som i Pixel 7 og 7 Pro, samt en 90 Hz skærm, hvilket bliver en opgradering over skærmen på 60 Hz i Pixel 6a. 

Kameraerne på bagsiden kommer til at bestå af et nyt 64 MP primær linse, samt et 13 MP ultrawide-kamera.

Android 14

Vi kommer med garanti til at høre en hel del om Android 14, som er blevet forbedret til foldbare telefoner, tablets og andre enheder med større skærme. Betaversionen af Android 14 er allerede ude, og Google lancerede den første version af operativsystemet i sidste måned.

Alt det andet …

Det er også mulighed for at Google giver os et smugkig på Pixel 8 telefonerne. Det gjorde de med Pixel 7 på sidste års Google I/O. 8-serien forventes dog først “rigtigt” lanceret til efteråret.

Det er også forholdvis sikkert, at Google vil dykke dybere ned i kunstig intelligens. Blandt andet forventes det, at Google præsenter PaLM 2, den seneste version af virksomhedens store sprogmodel (LLM), der understøtter over 100 forskellige sprog.

Hvis du ikke vil vente på, at vi får skrevet om nyhederne, kan du selv følge med i aftenens keynote via videoen nedenfor. Eventet starter klokken 19.00 dansk tid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.