×
Teknologi

AI laver imponerende 4K udgave af film fra 1895

Ved hjælp af kunstig intelligens har udvikler opdateret en klassisk film fra 1895 til fuldfed 4K med 60 billeder i sekundet. Resultatet er imponerende.

En udvikler og Youtuber ved navn Denis Shiryaev har benyttet ”adskillige neurale netværk” til at opdatere en berømt fransk film fra 1895, så det ser ud til, at den er optaget på en moderne smartphone – i 4K opløsning og med 60 billeder i sekundet. 

Den 50-sekunder lange L’arrivée d’un train en gare de La Ciotat viser et tog ankomme til perronen på Ciotet-togstationen. Filmen er berygtet for at skræmme datidens biografgængere, der angiveligt flygtede i rædsel, når toget kommer buldrende mod dem. Det er vist mest en vandrehistorie …

Filmen var oprindeligt en stumfilm, instrueret af Auguste og Louis Lumiére i biografens spæde begyndelse. Og hvis Louis Lumiére lyder bekendt, så er det fordi det var den franske ingeniør og industrialist, der spillede en nøglerolle i udviklingen af ​​både fotografi og biograf. Herunder kan du se den orignale film fra 1895:

Reddit fortæller Shiryaev, hvordan der er blevet brugt ”adskillige neurale netværk” til at opdatere klassikeren til 4K-opløsning med 60 billeder i sekundet. Forsvundet er alle de stive bevægelser, man er vant til fra gamle film. Klippet har også fået lyd, hvilket bare er med til at gøre den endnu mere virkelig. Se det imponerende resultat her:

https://youtu.be/3RYNThid23g

Ifølge en ledsagende tekst på Youtube er filmen opskaleret til 4K ved hjælp af softwaren Gigapixel AI fra Topaz Labs, mens de ekstra billeder er oprettet ved hjælp af Depth-Aware Video Frame Interpolation, DAIN.

Resultatet er mildest talt imponerende.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.