×
ElbilerTophistorie

Alfa Romeo klar med konkurrent til Volvo EX30

Alfa Romeo Milano er lille crossover-elbil i samme klasse som Volvo EX30. Den bygger på teknologi fra Jeep.

Alfa Romeo har netop præsenteret deres første rene elbil. Det er en lille crosssover, der er blevet døbt Alfa Romeo Milano og skulle have klassens bedste køreegenskaber. I hvert fald ifølge pressematerialet. Den er seks centimeter kortere end Volvo EX30, der ligner en direkte konkurrent.

Og så deler den i øvrigt teknologi med Jeep Avenger, der blev kåret til Årets Bil i Europa sidste år.

Milano vil kun blive sendt på vejene med en enkelt batteristørrelse, nemlig 54 kWh. Det skal give den en rækkevidde på op til 410 WLTP-kilometer. Batteriet har en ladeeffekt på 100 kW, hvilket skulle kunne fylde batteriet fra 10 til 80 procent på “under en halv time”.

Til gengæld kan man vælge mellem to ydelsesvarianter. Basismodellen har 154 hk og en performance Veloce-variant leverer 237 hk. Veloce har et selvlåsende differentiale, specielle krængningsstænger foran og bagpå, 20-tommer hjul, en 25 millimeter lavere kørehøjde, tunet affjedring og kraftigere bremser.

Alfa Romeo Milano
Et kig indenfor i Alfaen.

Ligesom Jeep Avenger bygger Alfa Romeo Milano på Stellantis-gruppens e-CMP platform. De to biler bygges da også samme sted; nemlig på Stallantis-fabrikken i Polen.

Direkte sammenlignet med Volvo EX30 virker Milano dog en kende blodfattig. Specielt den lave ladeeffekt på 100 kW DC skærer i øjnene.

Alfa Romeo MilanoVolvo EX30*
Rækkevidde (WLTP)410 km476 km
Batteri54 kWh69 kWh
Motor237 hk272 hk
Ladeeffekt (AC/DC)11 kW / 100 kW11 kW / 153 kW
Bagerum400 liter318 liter
TrækVides ikke1,6 ton
PrisVides ikke309.100 kr.
* Vi har taget udgangspunkt i Single Motor Extended Range.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.