×
GadgetsTophistorie

Amazon Echo er kommet til Danmark

Nu kan Amazon Echo-enhederne leveres til Danmark, hvor de understøtter lokale radiostationer. Men Alexa kan stadig ikke forstå dansk.

Amazon fortæller i dag, at Amazon Echo-højttalerne nu kan sendes til kunder i Danmark fra Amazon.de. Det drejer sig i første omgang om Echo og Echo Dot, mens vi fortsat må undvære den store Studio og skærmudgaven Echo Show. Højttalerne styres af Amazons digitale assistent Alexa, men hun har endnu ikke lært dansk, så al kommunikation med højttalerne skal foregå på engelsk. Der er dog lavet lokale tilpasninger.

– Vi har tilføjet nye funktioner, som kunder i Danmark har efterspurgt, herunder Spotify-support, lokale nyhedsudbydere, med mere. Bedst af alt, så er disse funktioner nu tilgængelige på eksisterende enheder, der allerede er i hjemmet, da Alexa er cloudbaseret, fortæller Eric Saarnio, Vicepræsident Amazon Devices EU, i en pressemeddelelse.

Kunder i Danmark vil få adgang til nye funktioner og lokaliseret indhold, der er tilgængelig via den engelske (US) sprogindstilling. Nogle af disse forbedringer er:

  • Danske kunder kan nu lytte til deres yndlingsmusik via Spotify Premium- og Spotify Free konti via Alexa. Disse slutter sig til musiktjenester som Amazon Music Unlimited og TuneIn, som nu giver adgang til lokale radiostationer som DR P2 Klassisk, DR P3, DR P5, DR P4 og Nova.
  • Nyheder fra lokale nyhedskilder, som bl.a. DR er nu tilgængelig. Kunder kan også få adgang til globale nyhedskilder som Reuters News Briefing, Al Jazeera Briefing og CNN Flash Briefing.
  • Mulighed for at lytte til podcasts gennem Spotify ved at linke til Spotify account i Alexa app’en.
  • Alexa er nu mere vidende om sport, helligdage, kulturelle begivenheder, mad, valutakurser, aktier, historie, lokationer, events, berømtheder og meget mere – prøv at spørge på engelsk, “Alexa, who is the Queen?”, ”Alexa, How much is a Euro?” eller “Alexa, What is Danske Bank share price?”
  • Musik i flere rum – nu kan du gruppere flere Echo-enheder og synkronisere dem for at streame den samme musik i alle rum. Du skal blot bruge Alexa-appen til at oprette grupper med to eller flere Echo-enheder ved at navngive gruppen, f.eks. “downstairs”. Når du har oprettet gruppen, skal du blot sige “Alexa, play classical music downstairs.”

Danske kunder kan få adgang til engelske funktionaliteter via den amerikanske Alexa skills butik. Alexa Skills Kit giver udviklere mulighed for at skabe funktionaliteter på tværs af en række forskelligartede kategorier, herunder generel viden, quizzer, spil, wellness, søvnlyde, madlavning og meget mere.

Amazon Echo
Amazon Echo er den største af de to ‘danskere’.

De to enheder, der kan bestilles hjem til Danmark, er:

Amazon Echo International Version

Echo International Version har et sfærisk design med en LED-ring i bunden af enheden, der reflekterer ud på overflader for ekstra synlighed. Den har en 3-tommer woofer, dual-firing tweeters og Dolby processing, der leverer stereolyd. Enheden tilpasser automatisk equalizeren til rummet, den er placeret i. Den har desuden indbygget Zigbee smart home hub, der giver muligheder for samspil med intelligente enheder i hjemmet. Prisen er på 99,99 euro (744 kroner) og den kan bestilles her.

Amazon Echo Dot International Version

Echo Dot’en er en mindre udgave af ovenstående, men visuelt ligner de hinanden. Dot’en er Amazons svar på Nest Mini; altså en højttaler der ikke egner sig som musikanlæg, men fint går i soveværelset eller køkken, hvor der ikke stilles de store soniske krav. Bag stofoverfladen gemmer Echo Dot på en 1,6-tommer højttalerenhed – og den mest bemærkelsesværdige funktion er den indbyggede tap-to-snooze, der giver et par ekstra minutters søvn om morgenen. Prisen på Echo Dot er på 59,99 euro (446 kroner) og den kan bestilles her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.