×
Bluetooth-højttalereDet intelligente hjem

Anmeldelse: Google Nest Mini

Googles sesambolle har skiftet navn og fået et par nye tricks ind under filtklædet; den har fået bedre lyd og kan nu hænges på væggen.

Jeg har det frygtelig ambivalent med Google Nest Mini. På den ene side er det en både nem og billig måde at få åbnet op for Google Assistant-universet i hjemmet. Men når Google på sin hjemmeside skriver, at den er ”udviklet til lydentusiaster”, kan det ikke være entusiaster der stiller voldsomt høje krav – for som højttaler er den under middel.

Google har gjort lyden bedre end i sidste års model – og de har drysset lidt ekstra krymmel hen over enheden, i form af nærhedssensorer og LED-lys, der aktiveres når du vil skrue op og ned for volumen. Nå ja, og så er der lavet et hul på bagsiden, så du kan hænge den op. Men Mini’en er stadig en elendig højttaler og – som jeg ser det – en undskyldning for at få Google-enheder ind i dit hjem, så de kan samle informationer om dig.

Er du med på den præmis, er Nest Mini er fremragende lille enhed. Designet er fint og de indbyggede mikrofoner funger eminent. Mini’en forstår alle kommandoer uden problemer; bevares det er ikke alt, den kan udføre, men den hører alt hvad man siger. Også fra den anden ende af rummet. Den har Voice Match, så den kan skelne mellem hjemmets beboere og kan naturligvis bruges til hjemmets IoT-enheder, så den kan stemmestyre lys, musik etc. 

Nyt strømstik

På afstand ligner Nest Mini fuldstændig sin forgænger, Home Mini. De har samme størrelse og samme design. Tre ting er dog ændret. Først og fremmest har Nest Mini fået hul på bagsiden, så den kan hænges på væggen uden ekstraudstyr. For det andet har den fået sensorer, der registrerer når hånden nærmer sig, hvorefter to LED-lys aktiveres, så man kan se, hvor man kan øge eller sænke volumen. 

Den tredje ændring er strømstikket. Jeg er stor tilhænger standardiserede strøm- og opladningsstik på elektroniske enheder. Men Googler er gået den anden vej. Sidste års Mini trak strøm via et microUSB-stik – i denne udgave er det skiftet ud med et stik, der kun kan bruges med Nest Mini (og muligvis andre nye Google-produkter). Det er ærgerligt. Jeg ville have sat stor pris på, hvis Google havde valgt USB-C i stedet. Home Mini kunne jeg tilslutte via et USB-stik på skrivebordet – Nest Mini kræver partout en stikkontakt.

Lydkvalitet

Nest Mini kan bruges som en helt almindelig Bluetoth-højttaler og optræder som selvstændig enhed i eksempelvis Spotify.

Ligesom den klejne, men fremragende, Beoplay A1-højttaler fra B&O benytter Nest Mini underlaget til at forstærke bassen. Det giver Nest Mini en væsentlig bedre bas og mere tydelige mellemtoner end i sidste års model. Et godt træk. Men nogen hifi-højttaler er det altså ikke. Ved lav volumen er lyden tålelig, men kvaliteten forringes proportionalt med lydstyrken.

iNPUT mener …

Det gode er, at Nest Mini er en forbedring på næsten alle punkter i forhold til sidste års Home Mini – på nær det nye strømstik. Den koster endda det samme. Men det generer mig, at Google fortsat vælger at sælge den som en ”intelligent højttaler”, når dens primære formål tydeligvis er at få Google Assistant indenfor i hjemmet. 

Som intelligent højttaler findes der mange andre, langt bedre alternativer fra eksempelvis Sonos, Libratone, Bose eller JBL. Eller en af de større Google-højttalere. Bevares de er dyrere, men pengene er givet godt ud, hvis du sætter pris på lydkvalitet. 

Som en lille, billig enhed der skal give adgang til stemmestyring af det intelligente hjem via Google Assistant er Nest Mini derimod uovertruffen. 

Google Nest Mini

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

449 kr.

Nest Mini har fået lidt flødeskum på toppen og lydkvaliteten er forbedret en smule – men det er stadig en elendig højttaler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.