fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Amazon lancerer Alexa-briller og intelligent fingerring

Amazon satser stort på wearables med en ny intelligent fingerring, Alaxa-briller og AirPods-konkurrenter, men vanen tro kommer de ikke til Danmark.

Amazon holdt hof i aftes, dansk tid, hvor de præsenterede en ren syndflod af nye hardwareprodukter. Ud over en stribe nye Echo-højttalere kunne giganten også fremvise et par James Bond-lignende gadgets, nemlig en fingerring med indbygget digital assistent (Echo Loop) og en brille med samme egenskaber (Echo Frame).

Der var også hold i rygterne om, at Amazon bryggede på et sæt AirPods-konkurrenter; de hedder Echo Buds og de er knapt så avancerede, som rygtesmedene håbede på. Og inden du knuser sparegrisen, så kommer ingen af de nye produkter til Danmark – i hvert fald ikke på officiel vis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når nu Apple har spist stort set hele smartwatch-markedet, hvad gør man så? Man kigger i en anden retning. Amazons Echo Lopp-fingerring er udstyret med en knap, der hidkalder den personlige assistent. Amazon håber naturligvis på Alexa, men ringen kan også bruges med Siri og Google Assistant – den tager udgangspunkt i den assistent, du bruger på telefonen. Ringen kobles til telefonen via Bluetooth og bruger telefonens netforbindelse til at hente svar på dine spørgsmål fra skyen.

Amazon Echo Loop

Ulempen er, at den er så lille, at du stort set skal have den ved munden for at dens mikrofoner kan fange din stemme – og så holdes op til øret for at høre svaret. Ringen vibrerer også når du får notifikationer på telefonen. Prisen bliver 180 dollars – omkring 1.200 kroner, men den sendes som skrevet ikke til Danmark.

Spionbrille

Brillen Echo Frame virker efter samme principper, men placeres naturligvis foran øjnene. Brillen har ikke fiks Augmented Reality-tech som set på Google Glass. Det er i bund og grund et brillestel med indbyggede mikrofoner og højttalere, og den virker både med Alexa og Google Assistant.

Ligesom Loop kobles brillen til telefonen via Bluetooth og bruger dennes netforbindelse. Den reagerer på et ”wake word” eller ved at aktivere den med et fysisk tryk. Brillen kan naturligvis også bruges som håndfri headset til telefonsamtaler – ikke dumt, når det nu koster klip at give mobilen opmærksomhed under kørsel. Heller ikke Echo Frame kommer til Danmark, men Bose har lavet et mere avanceret alternativ som, som vi tidligere har anmeldt

AirPods-alternativ

Apropos Bose, så har støjdæmpningsmestrene leveret deres teknologi til Echo Buds, der er Amazons alternativ til Apples AirPods. I modsætning til rygtesmedenes håb om avancerede sportsfunktioner, så er Echo Buds ret traditionelle – det store fokus ligger på støjdæmpningen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Amazon fortalte ved lanceringen, at der er fem timers batterilevetid i selve propperne, men at opladeretuiet giver tre opladninger, så den samlede levetid mellem stikkontakter bliver på 20 timer. Propperne virker med både Alexa, Siri og Google Assistant og sælges for 129 dollars (820 kroner) på de markeder, hvor produktetne er tilgængelig.  

Amazon Echo Buds
Back to top button