×
GadgetsTophistorie

Ambitiøs smartring vil overvåge kroniske sygdomme

Smartring skal måle både blodsukker og blodtryk; teknologier som ikke engang Apple har formået at få puttet i langt større enheder.

Der er smarture, smartbriller og smartringe. Seneste skud på stammen er Movano ringen, der officielt lanceres under CES-messen i starten af januar. Den ambitiøse smartring hjælpe folk med at overvåge kroniske sygdomme og bedre forstå deres data – til en overkommelig pris.

Movano-ringen vil kunne klare alle de grundlæggende målinger, inklusive hjertefrekvens, pulsvariationer, søvn, respiration, temperatur, iltniveau i blodet, antal skridt og forbrændte kalorier. Men i stedet for at levere et dump ad rådata, lover Movano, at de vil destillere, hvordan målingerne relaterer til hinanden. For eksempel kan Movano-app’en fortælle dig, hvordan dine træningsvaner påvirker dit søvnmønster eller din pulsvariation over tid.

Der er også andre ting, der hjælper Movano-ringen til at skille sig ud. For det første er selve enheden ikke ligefrem hæslig og den er imponerende slank. For det andet er Movano ret åbne om, at denne første udgave af ringen ikke er officielt godkendt til sundhedsbrug hos den amerikanske myndighed FDA.

smartring
Skærmeksempler fra Movano-app’en.

Skal måle kroniske sygdomme

På sigt er målet dog at få klasse II-betegnelse og tilføje medicinske funktioner som ikke-invasiv glukoseovervågning og manchetløs blodtryksmåling. Det er to målinger, der nærmest er hellige grale for wearables og flere tech-selskaber, deriblandt Apple, arbejder på at få dem ombord på smartwatches. At få dem med i en smartring vil være en imponerende præstation.

“Vi sigter efter både et medicinsk- og et forbruger-fokus. Skæringspunktet mellem disse to felter, i modsætning til det ene eller det andet. Vi ønsker et udseende, en følelse og en pris som et forbrugerprodukt, men nøjagtighed og pålidelighed som et medicinsk produkt, siger John Mastrototaro, der er CEO for Movano.

Spændende om det lykkes. Selv om ringen præsenteres i januar kommer den først på markedet tidligst til efteråret. Og det endda i “betaudgaven” uden FDA-godkendelse. Prisen er endnu ikke fastlagt, men Mastrototaro lover, at den bliver “overkommelig”. Læs mere hos Movano.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.