×
TeknologiTophistorie

Andel Energi skrotter aconto-elregninger

Fremover vil en million elkunder i Andel Energi blive afregnet månedsvis ud fra faktisk forbrug.

Andel Energi har det seneste halve år været i tæt dialog med sine kunder, der foretrækker en mere simpel afregningsform. Derfor skrotter Andel nu forudbetalt aconto som afregningsform for alle selskabets godt en million elkunder.

Fremover vil kunderne i stedet blive faktureret én gang om måneden for deres faktiske forbrug i den foregående måned.

Med den gamle aconto-afregningsform faktureres en kunde forud på baggrund af et forventet forbrug, og afregnes efterfølgende i forhold til sit faktiske forbrug. Det er et gammeldags og indviklet afregningssystem, der nu bliver gjort op med.

– Aconto-afregning er et levn fra en tid, hvor elmålere ikke kunne fjernaflæses digitalt. Systemet med forudbetalt aconto og kvartalsafregning fungerer fint nok i fredstid, men er sårbart, når prisen svinger. Det seneste halvandet år har været ekstremt på energimarkedet. Det har været enormt svært at gennemskue marked og priser. Nu tager vi konsekvensen, skrotter aconto og ensretter alle betalinger til månedsvis bagudbetaling, siger Josefine Walter, der er funktionschef i Andel Energi.

Eksisterende fastpris-aftaler ændres ikke

Skiftet fra fremadrettet aconto-afregning til bagudbetalt månedsafregning gælder som udgangspunkt alle elkunder i Andel Energi. Dog ikke for kunder, der har købt en fastpris-aftale, inden energikrisen satte ind.

– Et ord er et ord. Selvom Andel Energi taber penge på de lange fastpris-aftaler, der blev indgået inden den internationale energikrise, så holder vi selvfølgelig ord overfor vores kunder. Det betyder, at kunder med lange fast-prisaftaler fra før krisen, selvfølgelig beholder deres eksisterende aftale, siger Josefine Walter.

Overgangen fra aconto til bagudbetaling sker løbende og alle kunder får direkte besked inden overflytningen. Hele projektet forventes afsluttet i løbet af første halvår 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.